مسئولان وزارت امور داخله و ریاست عمومی پلیس ترافیک این وزارت، امروز (شنبه، ۲۰ حوت) در نشست خبریای، از آغاز روند ثبت موترهای یککلید در کشور، خبر دادند. به گفتهی آنان، این روند تا سه ماه ادامه دارد و قرار است در آن، همهی موترهای راستفرمان یککلید در سراسر کشور ثبت شوند.
مسئولان ریاست عمومی ترافیک، در این نشست میگویند موترهای بیمدرک که در سالهای گذشته به گونهی قاچاقی به کشور وارد شده، در سیستم ترافیکی افغانستان مشکلات زیادی را به بار آورده است.
حسیبالله مختار، رییس عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، میگوید: «این فیصلهی کابینه است و جدی است. پس از تکمیل سه ماه، واردات پرزهجات منع نیست؛ اما اجازه داده نمیشود تا در این جا بستهبندی و عرضه شوند. فیس راجستر موترها هم نظر به نوع موتر مانند تیزرفتار، باربری یا نظر به سلندر شان، متفاوت است.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در کنار وجود موترهای بیمدرک، درنظرگرفتهنشدن قوانین ترافیکی از سوی شهروندان و رانندگان، عامل دیگر بینظمی ترافیکی است که مسئولان در این نشست از آن شکایت کردند.
مسئولان وزارت امور داخله، با انتقاد از پامالکردن قوانین ترافیکی توسط نیروها و اعضای حکومت، از آنان خواسته اند که در هنگام استفاده از موتر در شهرها، قوانین ترافیکی را رعایت کنند.
محمدنبی عمری، معاون نخست وزارت امور داخله، میگوید: «خواهش من از مجاهدین این است که لطفاً قوانین ترافیکی را رعایت کنید. همین قانونی که به مردم عادی است، به شما نیز است و شما هم باید آن را رعایت کنید تا مردم به شما دیده و قوانین را رعایت کنند.»
این در حالی است که در یک سال پسین، دستکم ۸۰۰ تن در سراسر کشور، در نتیجهی رویدادهای ترافیکی جان باخته اند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
عبدالودود خیرخواه، مدیر پلان ریاست عمومی پلیس ترافیک، میگوید: «در جریان ۱۴۰۱، حدود یک هزار و ۱۵۰ رویداد ترافیکی رخ داده که همه ناشی از نادیدهگرفتن قوانین ترافیکی از سوی رانندگان است. در نتیجهی این رویدادها، نزدیک به ۸۰۰ تن کشته و یک هزار و ۶۲۰ تن زخمی شده اند.»
بر اساس گفتههای مسئولان ریاست عمومی پلیس ترافیک، آمار دقیقی از موترهای بیمدرک و یککلید در کشور، وجود ندارد و در جریان روند ثبت، آمار آن مشخص خواهد شد.
گفتنی است که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، گشتوگذار موترهای بیمدرک و یککلید در شهرها به ویژه کابل، افزایش یافته است.