جریدۀ «سیستان»، نخستین جریدۀ رسمیست که پس از تسلط امارت اسلامی افغانستان، در ولایت فراه با محتوای مختلف آغاز به فعالیت کرده است. مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی برای فراه میگویند که این جریده از سوی آنان مدیریت، در هر ماه یکبار چاپ و نسخههای آن بهشمول شهر و ولسوالیهای فراه، به کتابخانههای عامۀ تمامی ولایتها فرستاده میشود.
فاضل فیاض، رئیس اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی برای فراه میگوید: «جریدۀ سیستان شامل سرمقاله، اخبار محلی، اشعار، معرفی آبدههای تاریخی، معرفی شخصیتهای علمی و فرهنگی و مطالب راجع به صحت، زراعت، محیط زیست و مطالب مختلف دینی و مذهبی میشود و همیشه به چاپ میرسد. این جریده در دسترس مشترکین قرار میگیرد و همچنان بهصورت تبادله به ۳۴ ولایت فرستاده میشود و در کتابخانههای ۳۴ ولایت هر نسخۀ این جریده وجود دارد.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
رئیس اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی برای فراه از تمامی فرهنگیان، شاعران و نویسندهگان میخواهد که مطلبهایشان را برای نشر به این جریده بفرستند. او همچنان از بازرگانان و کارخانهداران این ولایت انتظار دارد که این جریده را پشتیبانی مالی کنند.
آقای فیاض میافزاید: «ما از نویسندهگان و از شخصیتهای علمی و فرهنگی تقاضامندیم تا مطالب خود را به جریدۀ سیستان بیاورند و ما در اینجا تایپ/نوشته و همچنان ادیت/ویرایش میکنیم و به نشر میرسانیم و به دسترس خودشان و مشترکینشان میتوانیم قرار بدهیم.»
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
از سویی هم، شماری از باشندهگان و فرهنگیان فراه، آغاز دوبارۀ فعالیت جریدۀ سیستان را در زمان حاکمیت امارت اسلامی در این ولایت پشتیبانی میکنند و میگویند که موضوعهای پخششده در این جریده میتواند در روشنایی اذهان عامه اثرگذار باشد. احمد عمرزی، باشندۀ فراه میگوید: «بسیار زیاد از همچو جریدهها و کتابهایی که نوشته میشود حمایت میکنیم، بهخاطری که یک فرهنگ کتابخوانی است و یک فرهنگ هم خواندن و مطالعه.»
براساس گفتههای مسئولان فرهنگی فراه، در این جریده هفت تن سرگرم کار اند. این در حالیست که همزمان با تسلط امارت اسلامی بر کشور بیشتر رسانههای چاپی، شنیداری و دیداری یکی پی دیگری بهدلیل نداشتن منابع مالی از فعالیت بازماندهاند.