مسئولان صحی در غور، با ابراز نگرانی از گسترش بیماری سرخکان در این ولایت می‌گویند که در یک ماه گذشته تنها در شفاخانه‌ی ولایتی غور نزدیک به ۱۳۰ کودک مبتلا به سرخکان به ثبت رسیده و از این میان یک تن جان باخته است.

محمدموسا الفت، متخصص بخش کودکان در شفاخانه‌ی ولایتی غور، به سلام‌وطندار می‌گوید که این بیماری در شهر و برخی از ولسوالی‌های این ولایت به دلیل آگاهی‌نداشتن خانواده‌ها و تطبیق‌نشدن واکسین سرخکان، گسترش یافته است.

او می‌‌افزاید: «امسال متأسفانه باز هم شیوع یافته است. دو سال قبل شیوع سرخکان خیلی گسترده بود که تلفات زیاد داشت و خوش‌بختانه امسال تلفات سرخکان کم‌تر است. در جریان امسال یک نفر فوتی داشتیم و در این ماه اخیر شیوع سرخکان بیش‌تر شده است. متأسفانه زیادتر به دلیل واکسین‌نکردن اطفال است و خانواده‌ها به این پی نمی‌برند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، برخی از بیمارداران در شفاخانه‌ی ولایتی غور، می‌گویند که آنان هیچ آگاهی از این بیماری ندارند و بارها برای درمان کودکان شان به مرکزهای صحی این ولایت مراجعه کرده؛ اما بهبود نیافته است.

زهرا، باشنده‌ی ولسوالی چهارسده، می‌گوید: «اول مریضی‌اش کم بود؛ می‌گفتند که مریضی عادی است و نزد داکتران که بردیم، دارو دادند و گفتیم شاید خوب شود؛ اما هیچ مریضی‌اش خوب نشد و باز این جا آوردیم.»

گل‌زار، باشنده‌ی منطقه‌ی «شویج» غور، نیز می‌گوید: «کودکم یک ماه می‌شود که مریض شده، نزد داکتران قریه زیاد بردیم، ادویه گرفتیم، خوب نشد. باز هفته‌ی پیش به این جا آوردیم و بسترش کردیم. دو شب می‌شود‌ بستر است، تمام جانش سرخکان بلند کرده سینه‌اش زیاد گرفته و نفس‌تنگی دارد. حتا داخل چشمانش سرخکان بیرون شده است.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

مسئولان در ریاست صحت عامه‌ی غور، نیز گسترش بیماری سرخکان در این ولایت را نگران‌کننده می‌دانند و می‌‌گویند که آنان در هم‌آهنگی با مؤسسه‌های هم‌کار بخش صحت در این ولایت تلاش کردند که یک بخش جداگانه را برای درمان کودکان مبتلا به سرخکان ایجاد و به بیماران رسیدگی کنند.

عبدالاحمد نوری،‌ معاون ریاست صحت عامه‌ی غور، می‌گوید: «ریاست صحت عامه‌ی غور به خاطر تحت پوشش‌گرفتن امراض ساری خصوصاً سرخکان که نزد اطفال شیوع پیدا کرده، جای مناسب را در قسمتی از شفاخانه‌ی ولایتی غور تهیه کرده است.»

مسئولان صحی در غور، می‌افزایند که نشانه‌های این بیماری ریزش آب بینی، تب شدید، بی‌اشتهایی، سرفه و تراوش‌های جلدی نزد کودکان است و خانواده‌ها می‌توانند با مشاهده‌ی این نشانه‌ها، کودکان شان را به مرکزهای درمانی منتقل کنند تا از گسترش بیش‌تر آن جلوگیری شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: