ناوقت روز گذشته، بیست‌وهفتمین نشست تغییرات اقلیمی در شهر شرم‌الشیخ کشور مصر آغاز شده است. گفته شده است که در این نشست، روی پرداخت غرامت از سوی کشورهای توسعه‌یافته به کشورهای درحال ‌توسعه نیز بحث خواهد شد.

با این حال، وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست امارت اسلامی خواستار کمک جامعه‌ی جهانی با افغانستان در بخش کاهش خطرهای تغییرات اقلیمی شده است.

ضیااحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت خارجه، به سلام‌وطندار می‌گوید: «برعلاوه‌ی جبران خسارات، برای کاهش خسارات احتمالی و بالابردن مقاومت جامعه‌های در معرض خطر به منظور احیای اقتصاد باثبات در کشور، به کمک جامعه‌ی جهانی نیاز است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

امارت اسلامی در حالی از جهان خواستار کمک برای کاهش خطرهای تغییرات اقلیمی در افغانستان شده که دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، با پخش گزارشی از حکومت امارت اسلامی خواسته ‌است که تغییرات اقلیمی را جدی بگیرد.

در گزارش یوناما آمده‌ است که با این که مردم افغانستان در پرتگاه خطرهای ناشی از تغییرات اقلیمی قرار دارند و این کشور در رده‌ی ششم کشورهای آسیب‌دیده از تغییرات اقلیمی است؛ اما کم‌ترین کار در این راستا صورت نگرفته است.

وابستگی مردم به کشاورزی، تخریب حاد محیط زیست، اکوسیستم افغانستان، توسعه‌ی ضعیف اجتماعی و اقتصادی و جنگ‌های چهار دهه‌ی گذشته، از عامل‌هایی گفته شده که افغانستان را در برابر تغییرات اقلیمی آسیب‌پذیر کرده ‌است.

یوناما در گزارش خود افزوده است که تغییرات اقلیمی در افغانستان در کنار تهدید زند‌گی مردم این کشور، می‌تواند سبب ناامنی غذایی و مهاجرت‌ها نیز شود.

با این همه، کارشناسان از وضعیت تغییرات اقلیمی در افغانستان نگرانی می‌کنند و از نبود سازوکاری مؤثر برای مبارزه در برابر تغییرات اقلیمی شاکی اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

عبدالباسط رحمانی، کارشناس رویدادهای طبیعی، با اشاره به این که بخش‌های مختلف افغانستان به گونه‌ی ویژه در معرض پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی قرار دارد، خواستار روی‌‌دست‌گیری ساختار عمل‌گرا در این راستا از سوی حکومت فعلی است.

در کنار این، محمدکاظم همایون، آگاه محیط‌زیستی، نیز می‌گوید: «تا زمانی که استفاده‌ی بهینه از منابع نکنیم، آگاهی مردم را در پیوند به اثرات سوء تغییرات آب‌وهوایی، تشکیل نهادهای مردم‌محور، تطبیق قوانین، مقررات و کارشیوه‌ها انجام ندهیم و گزارش‌های خود را پس از دو سال به کنوانسیون تغییرات آب‌وهوایی روان نکنیم، ما نمی‌توانیم به این مشکل پایان دهیم.»

این در حالی است که در ماه‌های پسین افغانستان گواه رویدادهای طبیعی زیادی بود که تلفات و زیان‌های مالی هنگفت به هم‌راه داشت. حکومت سرپرست امارت اسلامی پیش از این با برگزاری نشستی خواستار کمک جهان با افغانستان برای جبران خسارت‌های رویدادهای طبیعی شده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: