مسئولان ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی افغانستان، امروز (چهارشنبه، ۱۶ حوت) در یک نشست خبری در کابل میگویند که به ۱۰۰۰ تن از دانشجویانی که در سال روان از این اداره فارغ شده اند، زمینهی کار را فراهم کرده اند.
غلامحیدر شهامت، سرپرست ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، میگوید که دانشجویان فارغشده از رشتههای گوناگون به عنوان آموزگار در انستیتیوتهای این اداره در سراسر افغانستان، گماشته میشوند.
او میافزاید: «۱۷۰۰ استاد حقالزحمه داریم؛ در شماری از ولایتها افرادی بودند که دانش کافی نداشتند؛ در عین حال، شاگردان خوبی داریم که ظرفیت بالا دارند و تصمیم گرفتیم که اینها را استخدام کنیم؛ هم زمینهی کار و تحصیل به آنها فراهم میشود و هم مسلکی میشوند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
شهامت، میافزاید که در سال روان برای ایجاد زمینههای کاری به بیش از دو هزار ۵۰۰ دانشجوی این اداره، با شماری از صنعتکاران در چهار ولایت قرارداد امضا شده است.
در همین حال، شماری از فارغشدگان از ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی که قرار است به کار گماشته شوند، با ابراز خرسندی از این روند میگویند که فراهمشدن زمینهی کار به آنها، در بلندبردن ظرفیت و توانایی شان مؤثر است.
شیرالله شیرزی که از انستیتیوت «جیودیزی» این اداره فارغ شده است، میگوید: «کارها را به گونهی عملی و نظری آموختیم؛ مهارتهایی که آموختیم، همهاش مهم است. از استخدامشدن به کار خیلی خرسندم که به مردم خدمت کنم و مهارتهایی را که یاد گرفتهام، به کار بگیرم.»
عبدالله، دیگر دانشجو نیز، میگوید: «خرسندیم، در کنار این که وظیفه میداشته باشیم، میتوانیم تحصیل خود را نیز ادامه بدهیم. هم معاش میگیریم و هم خدمت میکنیم؛ در جامعه مفید واقع میشویم و تجریهی بیشتر کسب میکنیم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در سوی دیگر، شماری دیگر از دانشجویان ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، با شکایت از نبود زمینههای کاری میگویند با این که مهارتهای سودمندی را آموخته اند؛ اما فرصت کار عملی به آنها مهیا نیست.
عصمتالله، دانشجوی این اداره، میگوید: «از دولت خواست ما این است که زمینهی کار را به ما فراهم کند. اگر زمینهی کار به ما فراهم شود، هم کار میکنیم و هم اطمینان میدهیم که از عهدهی کارها برآمده میتوانیم.»
بر اساس آمار ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، در سال روان ۳۶ هزار دانشجو از ۷۲ رشتهی این اداره فارغ شده اند.