شماری از متقاعدان امروز در یک گردهمایی اعتراضی در شهر کابل میگویند، با آنکه چندین ماه از زمان معین دریافت معاشهایشان گذشته است، اما بهدلیل توقف کار این اداره نتوانستهاند معاشهای خود را بهدست آورند.
متقاعدان میافزایند، هرچند برای بهدستآوردن معاشهایشان بارها به ریاست خزینۀ تقاعد مراجعه کردهاند، اما به آنان گفته شده است که تا زمان انتخاب رئیس این اداره، فعالیت آن آغاز نخواهد شد. آنان خواهان پرداخت هرچه زودتر معاشهایشان از سوی امارت اسلامیاند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
قاسم سادات، یک تن از متقاعدان میگوید، «از روزی که طالبان داخل کابل شدهاند، همه بهخاطر حقوق تقاعد خود مراجعه کردهاند؛ ولی تاکنون هیچ جواب قانعکننده از سوی آنها داده نشده است و جوابشان این است که رئیس نیست. همه متقاعدین از راههای دور میآیند و حتی پول برای کرایۀ موتر ندارند. کرایۀ خانه و خرج خانه ندارند و از این پس زمستان است، مصارف را از کجا کنیم؟»
نورالله، یک تن دیگر از متقاعدان نیز میگوید، «حقوق سالانۀ ما داده شود تا از مشکلات خلاص شویم. امارت اسلامی باید هرچه عاجل یک نفر توانا را در راس این اداره مقرر کند تا حقوق و امتیازات متقاعدین را حواله کند.»
بیبی مریم که چندین ماه برای بهدستآوردن پول تقاعد شوهرش تلاش کرده است، در این گردهمایی میگوید، هفت ماه است که نتوانسته امتیازهای تقاعد شوهوش را بهدست آورد. او میگوید، برای رسیدهگی به نیازمندیهای روزمرۀ زندهگی مجبور شده است که وسایل و مالهای خانهاش را بفروشد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
بیبی مریم میگوید، «من اولاددار هستم و در خانۀ کرایی زندهگی میکنم. نفقۀ اولادهای خود را داده نمیتوانم و معاش هم درک ندارد. مال خانۀ خود را فروخته رفتم، تا چه زمانی من مال خانه بفروشم؟ همینقدر مانده است که اولادهای خود را بفروشیم. امارت اسلامی باید به خواستهای ما رسیدهگی کند! از مشکلات ما با خبر بوده و آن را رفع کند.»
با این حال، بلال کریمی، دستیار ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که فعالیت ریاست خزینۀ تقاعد بهزودی از سر گرفته و امتیازات متقاعدان پرداخت میشود. «پروسۀ ابتداییاش آغاز شده است و امیداور هستیم که این پروسه سرعت پیدا کرده و در آیندۀ نزدیک کلاً به پایان برسد. همیناکنون در بعضی وزارتخانهها در حال تادیه است.»
این نخستین بار نیست که متقاعدان هنگام دریافت حقوقشان با چالشهایی روبهرو میشوند. آنان از کارکرد ضعیف حکومت پیشین نیز ناراضی بوده و بارها بهدلیل تأخیر در پرداخت معاشهایشان لب به اعتراض گشوده بودند.