باشندگان شماری از روستاهای ولسوالی سیاهگرد پروان، به شمول درهی تنگ قمچاق، قولیخول و خشکک، از محدودیت دسترسی به خدمات مخابراتی، گلایه دارند. باشندگان این روستاها که در وسط کوههای مرتفع جا افتاده اند، میگویند که از سالها به این سو، در محل زندگی شان به تمامی شبکههای مخابراتی دسترسی ندارند.
نقیب عیار، باشندهی روستای درهی تنگ بالا، میگوید: «در درهی تنگ پایین و بالا که ۱۵ تا ۲۰ هزار خانه در این ساحه است، مشکل خدمات مخابراتی وجود دارد؛ حتا این که شبکههای اینترنتی در دسترس مردم نیست. موبایلهای ساده هم آنتندهی درست ندارند. از این که مردم نمیتوانند با مسافران خود یا در هنگام بیماری با راننده تماس بگیرند، به سختی به بالای کوهها میروند و مشکلات خود را حل میکنند.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
سالم حمیدی، باشندهی روستای قولیخول و خشکک ولسوالی سیاهگرد، نیز میگوید: «حدود پنج هزار خانواده در این منطقه زندگی میکنند و با مشکلات زیادی روبهرو اند که حتا نمیتوانیم یک تماس کوتاه داشته باشیم. تقاضا داریم که صدای ما را به گوش مسئولان برسانید.»
همین گونه، نویدالله، باشندهی درهی ترکمن ولسوالی سرخپارسای پروان، میگوید که در بیشتر روستاهای این دره، مردم به خدمات مخابراتی دسترسی کامل ندارند. او میافزاید: «ما باید یک ساعت راه را طی کنیم و به بالای کوه برسیم تا بتوانیم با نزدیکان خود در داخل یا خارج، تماس صوتی یا تصویری برقرار کنیم. امیدواریم صدای ما را به گوش مسئولان مربوط برسانید و به خواستهای ما رسیدگی شود؛ چون مردم با مشکل جدی روبهرو اند.»
با این همه، جلالالدین شمس، رییس دفتر ادارهی تنظیم خدمات مخابراتی (اترا)، میگوید که برای رسیدگی به نیازهای ارتباط مخابراتی شهروندان، قرار است در سال پیش رو ۴۰۰ پایهی مخابراتی در بخشهای مورد نیاز کشور، نصب و فعال شوند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میافزاید: «در افغانستان جنگ بود و شمار زیادی از آنتنهای مخابراتی در روستاهای دوردست خراب شده بودند. در جریان سال پیش، نزدیک به یک هزار پایهی مخابراتی تخریب شدند و در سال روان، در این روستاها، شرکتهای مخابراتی علاقهمند نیستند که فعالیت کنند؛ چون یا نفوس کم است یا عواید. ما برنامه داریم که ۴۰۰ پایهی مخابراتی را نصب کنیم.»
با این که نزدیک به دو دهه از ورود شبکههای مخابراتی بیسیم در افغانستان میگذرد؛ اما اکنون نیز در شمار زیادی از روستاهای کشور، شهروندان به خدمات مخابراتی دسترسی ندارند که روند زندگی روزمرهی آنان را با مشکل روبهرو کرده است.