عایشه دُرانی، یکی از زنان شاغل در ولایت نیمروز است. او که سالهاست در بخش صنایع دستی در این ولایت کار میکند، میگوید که بیش از چهار ماه میشود بهدلیل تحولات سیاسی و حمایتنشدن از صنایع دستی زنان، بیکار و خانهنشین شده است.
عایشه خواهان توجه جدی مسئولان امارت اسلامی در این زمینه است. او میگوید: «کارهای صنایع دستی در ولایت نیمروز هیچ وجود ندارد، بیش از چهار ماه میشود که ما بیکار در خانههای خود هستیم بهخاطر اینکه نهادهایی که در گذشته ما را حمایت میکردند که ما بتوانیم کارهای صنایع دستی خود را بهصورت خوب و دقیق انجام بدهیم، فعلاً آن حمایتها و نهادها نیستند.»
در کنار عایشه، زنان شاغل دیگری نیز هستند که با رویکارآمدن امارت اسلامی و حمایتنشدن از صنایع دستی زنان، دیگر نتوانستهاند به کارهایشان ادامه دهند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
حدیثه عزیزی، از دیگر زنان شاغل در نیمروز میگوید: «ما از امارت اسلامی این خواهش را داریم تا دوباره در زمینۀ بازسازی کارگاه صنایع دستی ما را همکاری کرده و خواستار همکاریهای همهجانبه از سوی آنها هستیم و در صورت امکان، همکاریهای اقتصادی را از ایشان طلب میکنیم.»
ثریا، از فعالان حقوق زن در نیمروز میگوید: «کدام نهاد یا کدام برنامهیی در بخش اینکه بتواند به خانمها کمک بکند و خانمها بتوانند همان کار صنایع دستی خود را مثل سابق به پیش ببرند، وجود ندارد و این توانسته است که یک چالش اقتصادی را برای خودشان و خانوادههایشان ایجاد کند.»
پروین، یکی از مسئولان کارگاه صنایع دستی و قالینبافی در نیمروز میگوید که در گذشته با هشت بانو در این کارگاه فعالیت میکردند، اما با بستهشدن آن همه بیکار شدهاند و در وضعیت دشواری زندهگی میکنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میگوید: «مدت سه یا چهار ماه میشود که کارگاه را بستهایم، بهدلیل اینکه مشکل اقتصادی داشتیم و از طرف کسی دیگری هم حمایت نمیشدیم. در این کارگاه ما هشت زن شاغل، قالینباف و خیاط کار و امرار معیشت میکردیم و از طریق همین کارگاه زندهگی خود را به پیش میبردیم.»
در همین حال، مسئولان فرهنگی امارت اسلامی برای نیمروز میگویند که در تلاش رُشد صنایع دستی زنان و فروش آن در بازارهای جهانیاند.
مولوی حبیبالله الهام، رئیس اطلاعات و فرهنگ نیمروز میگوید که این ریاست در نظر دارد زنان و کسانی که در زمینۀ صنایع دستی فعالیت دارند، برای فعالیتشان تسهیلات را بهوجود بیاورد و همچنان در رونق فعالیت و در بازاریابی محصولاتشان با آنها کمک و همکاری کند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ رئیس اطلاعات و فرهنگ نیمروز، آنان تلاش میکنند با نهادهایی که در این زمینهها کار میکنند، هماهنگی کنند. صنایع دستی زنان نیمروزی شامل قالین، خامکدوزی، لباسهای بلوچی و گلدوزی میشود.