بیش از یک ماه از رویداد انفجار بر موتر حامل کارمندان بانک مرکزی که در آن یما سیاووش، مشاور روابط عمومی بانک مرکزی و گردانندۀ پیشین طلوع نیوز با دو همکارش جان باخت می‌گذرد، اما تاکنون در کنار بانک مرکزی، وزارت امور داخله، ریاست امنیت ملی و معاونیت اول ریاست جمهوری که پس از سه‌هفته از پیداشدن سرنخ‌هایی در این پرونده سخن گفته بودند، خاموش اند.

شماری از خبرنگارانی که این پرونده را دنبال می‌کنند، می‌گویند که با گذشت بیش از یک‌ماه هنوز پرسش‌های خانواده‌های قربانیان، رسانه‌ها و مردم در پیوند به چه‌گونه‌گی جابه‌جایی مواد انفجاری بر موتر کارمندان بانک مرکزی و این که چرا باید یما سیاووش هدف قرار گیرد، بی‌پاسخ مانده است.

تمیم حمید، خبرنگار طلوع نیوز می‌گوید، هنوز هم جزییاتی که از سوی نهادهای امنیتی در بارۀ این رویداد به رسانه‌ها داده می‌شود، همان اطلاعاتی است که در روز رویداد یا هم فردای آن به رسانه‌ها داده شده بود. او به سلام‌وطندار می‌گوید: «هنوزهم روشن نیست که واقعن این بمب چه‌گونه در موتر جابه‌جا شده بود؟ هنوزهم بانک مرکزی و مسئولان این بانک در این پیوند به رسانه‌ها چی که حتی به نهادهای امنیتی هم معلومات مورد نیاز را شریک نساخته‌اند.»

شکیب مولوی‌زاده، خبرنگار تلویزیون یک می‌گوید، تاکنون موفق نشده است که جزییات مورد نیاز در این باره را از نهادهای مسئول حکومتی گردآوری کند، «هرچند معاونیت اول ریاست جمهوری هفتۀ پیش اعلام کرد که سرنخ‌هایی در این پرونده به دست آورده‌اند، اما این‌که این سرنخ‌ها چی است، نه ما می‌دانیم و نه هم مردم.»

حارث جبران، سخنگوی ریاست امنیت ملی به سلام‌وطندار می‌گوید که پروندۀ یما سیاووش پیچیده است و نیاز به زمان بیشتر دارد. به گفتۀ او، امنیت ملی روی این پرونده کار دارد و به محض روشن‌شدن ابعاد پنهان آن، جزییات را با رسانه‌ها و مردم شریک می‌سازند.

جبران در این باره می‌گوید: «کل پروسۀ تحقیق بسته‌گی به کلانی و حجم خود حملات ندارد، بسته‌گی به پیچیده‌گی قضیه دارد که نیاز به زمان و موشگافی بیشتر دارد تا سرنخ‌ها به دست بیایید. ما بسیار راحت می‌توانیم که حملۀ کلان و یا خردی که از سوی گروه تروریستی باشد را پیدا کنیم، اما برخی از قضایا پیچیده می‌باشد که نیاز به وقت بیشتر دارد.»

با این حال خانوادۀ یما سیاووش که پس از جان‌باختن او برای حکومت به خاطر روشن‌شدن زوایای پنهان این رویداد، یک‌ماه فرصت داده بود، شمارش معکوس را آغاز کرده‌ است.

محمدداوود سیاووش، پدر یما سیاووش در توییترش نگاشته است که حکومت باید تا پایان ضرب‌الاجل تعیین‌شده قاتل فرزندش را مشخص کند، در غیر این صورت خود حکومت قاتل است.

روز دوشنبه، هفدهم قوس، نماینده‌گی‌های سیاسی کشورهای غربی و سازمان‌های بین‌المللی مقیم کابل با نشر اعلامیه‌یی حملات هدف‌مند و غیرقانونی اخیر علیه نمایند‌ه‌گان رسانه‌ها، رهبران و گروه‌های مذهبی، مدافعان حقوق بشر، دانشجویان، جامعۀ مدنی و غیرنظامیان را نکوهش کردند.

به باور آنان، طالبان و سازمان‌های تروریستی مسئول بیشترین تلفات غیرنظامیان در افغانستان هستند و ادامۀ این وضعیت به روند صلح صدمه می‌زند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: