کارزار تطبیق واکسین ضد بیماری فلج کودکان (پولیو)، امروز (دوشنبه، ۲۲ حوت) در ۳۲ ولایت آغاز شد. این کارزار برای چهار روز ادامه مییابد و در آن، نه میلیون و ۲۰۰ هزار کودک زیر پنج سال واکسین دریافت خواهند کرد.
شماری از خانوادههایی که کودکان شان را واکسین ضد پولیو کرده اند، به دیگر خانوادهها توصیه میکنند که آنان نیز برای پیشگیری از ابتلای کودکان شان به پولیو، کودکان شان را واکسین کنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
نازنین، باشندهی کابل، میگوید: «یک طفل هشتماهه دارم، او را هر ماه واکسین ضد پولیو میکنم. برای جلوگیری از فلج کودکان، من به هر خانواده توصیه میکنم که به طفلهای زیر پنج سال خود، هر بار واکسین پولیو را تطبیق کنند. دو قطره واکسین پولیو به هر طفل ضرور است.»
مرسل، دیگر باشندهی کابل، نیز میگوید: «کودک یکساله دارم. امروز پشت دروازهی ما واکسین پولیو آمده و کودکم را واکسین کردم تا در آینده از مریضی پولیو جلوگیری شود. این وظیفهی هر پدر و مادر است که آیندهی طفل خود را تضمین و به آنها واکسین را تزریق کنند.»
در همین حال، نیکولیشاه مومن، رییس بخش پولیوی وزارت صحت عامه، به سلاموطندار میگوید که در کارزار چهارروزهی کنونی تطبیق واکسین ضد پولیو، کودکان در هلمند، غزنی و شماری از ولسوالیهای سردسیر در ولایتهای مرکزی، واکسین دریافت نمیکنند.
او میافزاید: «این یک کمپاین/کارزار سرتاسری در کشور است و هدف ما ۹.۲ میلیون کودک است که عمر شان کمتر از پنج سال و از شش ماه بلند باشد و به آنها این کمپاین شروع میشود؛ به جز غزنی و هلمند تا یک هفته تأخیر است و بیشتر آمادگی میگیریم. چند ولایت مثل بامیان، دایکندی و غور بسیار سرد است که امکان تطبیق واکسین نیست، بعداً تصمیم میگیریم.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
این در حالی است که اخیراً شماری از رسانهها، از احتمال انتقال بیماری فلج کودکان توسط بازگشتکنندگان از پاکستان، گزارش داده اند. با این حال، رییس بخش پولیوی وزارت صحت عامه، میگوید نمونههایی که در سال روان میلادی در حوزهی شرق ثبت شده، ساختمان ژنتیکی آن به بیماری فلج کودکان در پاکستان شباهت دارد.
گفتنی است که افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی اند که بیماری فلج کودکان در آنها به گونهی کامل محو نشده است.