دانش‌آموزان دختر صنف دوازدهم، در حالی که به دنبال روی‌کارآمدن امارت اسلامی از رفتن به مکتب باز مانده، امروز (چهارشنبه، ۱۶ قوس) در آزمونی شرکت کرده اند و قرار است از مکتب فارغ شوند.

صدیق پتمن، معین وزارت معارف در دولت پیشین، با انتقاد از این روی‌کرد وزارت معارف، می‌گوید: «برگزاری این گونه آزمون‌ها برای جامعه‌ی معارف کشور، صدمه می‌زند و دانش‌آموزان را از تلاش بیش‌تر دل‌سرد می‌کند و کیفیت آموزش را در کشور پایین می‌آورد. امارت اسلامی باید مکتب‌ها را به روی دانش‌آموزان دختر باز کند.»

در همین حال، شماری از دانش‌آموزان دختر نیز با تأکید بر بازگشایی مکتب‌های دخترانه، می‌گویند که خواستار ارتقای صنف درسی نه، بل خواستار بازگردندان حق آموزش شان اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

سیما، دانش‌آموز صنف دوازدهم که در آزمون امروز در کابل اشتراک کرده، می‌گوید: «ما دو سال است که ارتقا داده می‌شویم، باید زمینه‌ی آموزش برای دختران مساعد می‌شد؛ اما متأسفانه نشد. از امارت اسلامی می‌خواهیم که زمینه‌ی آموزش را برای دختران بالاتر از صنف ششم فراهم کند.»

در سوی دیگر، مریم، دانش‌آموز صنف دوازدهم، امروز در حالی در این آزمون شرکت کرده که محفل عروسی‌اش در جریان است. او می‌گوید: «فعلاً مهمان‌ها در هتل استند و مراسم عروسی‌ام در حال برگزاری است. امروز چاشت مراسم عروسی‌ام در کابل برگزار می‌شود؛ اما خواستم پیش از عروسی‌ام در آزمون مکتب اشتراک کنم که یکی از آرزوهایم بود.»

شیرمحمد، پدر مریم که پشت دروازه‌ی مکتب منتظر است تا دخترش از آزمون بیرون شود، می‌گوید: «چاشت عروسی دخترم برگزار می‌شود و او را به مکتب آوردم تا بتواند امتحان خود را سپری کند. من از دخترم برای ارتقای آموزش حمایت می‌کنم.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

به گفته‌ی دانش‌آموزان صنف دوازدهم که در این آزمون شرکت کرده اند، در مجموع ۱۴۰ پرسش از ۱۴ مضمون درسی به شکل‌های درست و نادرست، چهارگزینه‌ای و خانه‌خالی طرح شده بود.

پیش از این، وزارت معارف بارها از بازگشایی مکتب‌های دخترانه‌ی بالاتر از صنف ششم خبر داده بود؛ اما تا کنون روشن نیست که دختران چه زمانی می‌توانند به صنف‌های درسی شان بازگردند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: