مسئولان وزارت دفاع ملی از جذب ۴۰۰ تن از دانشآموزان مکتبها در «مکتب نظامی/حربی ښوونځی» در سال جاری خبر میدهند. عنایتالله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع ملی، در گفتوگو با سلاموطندار میگوید که آنان به تمام ولایتها از طریق قولاردوهای مربوطه اطلاع دادهاند تا این شمار از دانشآموزان در مکتب نظامی/حربی ښوونځی جذب شوند.
به گفتۀ سخنگوی وزارت دفاع ملی، تاکنون شماری از دانشآموزان مکتبها آزمون ورود به حربی ښوونځی را نیز سپری کردهاند. او میافزاید: «حربی ښوونځی آمادهگی نشان داده و آماده است که ۴۰۰ تن را جلب کند. ما به تمام ولایتها و قولاردوها اطلاع دادهایم و از عدهیی از شاگردان هم امتحان گرفته شده است و کسی که کامیاب شود، به حربی ښوونځی جذب میشود.»
با این حال، شماری از خانوادههای دانشآموزان با ابراز نگرانی در این باره میگویند که امارت اسلامی مبادا از فرزندانشان سربازگیری کند. آنان میافزایند شماری از آموزگاران مکتبها به دانشآموزان گفتهاند که در صورت ناکامی و دلسردی از مکتب، به مکتب نظامی/حربی ښوونځی شامل شوند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
فرزانه، عضوی خانوادهٔ یک تن از دانشآموزان، به سلاموطندار میگوید: «من یک بیوهزن هستم، یک بچهام صنف ۱۰ مکتب است، استادشان پیششان آمده و گفته است که شما را سرباز میگیریم، اگر دلتان است ثبت نام/نامنویسی کنید. باز در پیش مدیرشان آمده و گفته است که اینها را ثبت نام میکنم، مدیرشان گفته که برو از بچهها پرسان کن که دلشان است یا نه. من به بچهام گفتم که اینطور نمیشود، تو هنوز صنف ۱۱ نشدهای. باز بچهام گفت که صنف ۱۰ و ۱۱ را جذب میکنند.»
صمیم، عضوی خانوادهٔ یک تن دیگر از دانشآموزان، نیز میگوید: «در مکتب حبیبیه یک استاد آمده و به شاگردان گفته است که اگر شما ناکام ماندید و مکتب دلتان را زد، بیایید که من شما را یک جای ببرم، آنجا به شما درس میدهد، حربی ښوونځی است که نظامی تربیه میکند.»
محبوب (نام مستعار)، یک تن از دانشآموزان مکتب حبیبیه در کابل، به سلاموطندار میگوید که یکی از آموزگاران آنان دانشآموزان این مکتب را در رفتن به مکتب نظامی/حربی ښوونځی ترغیب کرده و به آنان گفته است که در صورت شاملشدن به مکتب نظامی، همه مصارفشان از سوی این مکتب تأمین میشود.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
در همین حال، حکمتالله الفت افغان، مدیر تدریسی مکتب حبیبیه، به سلاموطندار میگوید که وزارت دفاع هیچ دانشآموزی را مجبور نکرده است تا در مکتب نظامی/حربی ښوونځی شامل شوند. به گفتهٔ او، روند شمولیت در حربی ښوونځی داوطلبانه است نه جبری. او میافزاید که هیچ مدرکی مبنی بر جذب اجباری دانشآموزان این مکتب در حربی ښوونځی وجود ندارد.
از سویی هم، کبیر حقمل، یک تن از کارشناسان معارف کشور، هدف از جذب دانشآموزان مکتبها به مکتب نظامی/حربی ښوونځی را نبود افراد مسلکی و باسواد در بخش نظامی امارت اسلامی میداند. به گفتۀ آقای حقمل، بیشتر از ۹۰ درصد سربازان امارت اسلامی بیسواد اند و امارت اسلامی با جذب افراد باسواد، در صدد تقویت بخش نظامیست.
گفتنیست که پس از رویکارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی در افغانستان، این نخستین بار است که مکتب نظامی/حربی ښوونځی دانشآموز جذب میکند.