یکی از نقاشی‌های صوفیا، رباط انسان‌نما که خودش را نقاشی کرده ۶۸۸ هزار دالر آمریکایی فروخته شد. این اثر که در آن صوفیا صورت خود را نقاشی کرده است، به عنوان یک «اثر غیرقابل تکثیر» حراج شد.

عنوان این اثر «معرفی صوفیا» است و با همکاری اندریا بوناسیتا، هنرمند و شریک این پروژه اجرا شده است. روند تولید این اثر با نقاشی‌یی که آقای بوناسیتا با استفاده از رنگ‌های روشن از صورت صوفیا کشیده بود، آغاز شد. این نقاشی توسط شبکۀ عصبی ربات پردازش شد و بعد از آن صوفیا برداشت خود را از آن نقاشی کرد.

صوفیا که توسط شرکت «هنسون روباتیک» مستقر در «هانگ‌کانگ» خلق شده، به دلیل توانایی‌های گفتاری، حرکات واقعی‌نما و نمایش حالت‌های پیچیدهٔ صورت، شهرت جهانی یافته است. صوفیا از شروع فعالیت خود در سال ۲۰۱۶ تا به حال در برنامه‌های تلویزیونی زیادی ظاهر شده و در کنفرانس‌ها نیز سخنرانی کرده است و حتی شهروندی افتخاری عربستان سعودی را نیز از سوی دولت این کشور دریافت کرده است؛ او اولین روبات دارای ملیت است.

بر اساس اظهارات شرکت «نیفتی گیت‌وی»، تسهیل‌کنندۀ این فروش «نقاشی کاملاً بر اساس تصمیم‌های خود صوفیا، بدون هیچ نوع مداخله‌ٔ انسانی صورت گرفته است.»

معرفی صوفیا

«ان‌تی‌اف» یا اثرهای غیرقابل تکثیر، شیوه‌یی برای تشخیص و تصدیق مالکیت یک اثر تصویری است. این شیوه که توسط شرکت «بلاک چین تیکنالوژی» ارایه شده، دنیای هنر دیجیتال که برخلاف اثر‌های هنری فزیکی به ساده‌گی قابل نسخه‌برداری و نشراند را دگرگون کرده است.

در اوایل این ماه، یک اثر هنری از هنرمند دیجیتالی به نام «بی‌پل» تبدیل به اولین اثر هنری دیجیتالی شد که در یک بازار حراج بزرگ به فروش رسید. یکی از آثار او به نام «همه‌ٔ روزها؛ پنج‌هزار روز اول» به قیمت ۶۹ میلیون دالر آمریکایی به فروش رسید و به سومین اثر هنری‌ گران‌بهای یک هنرمند زنده تبدیل شد.

نیفتی گیت‌وی گفته است که این آغاز یک همکاری درازمدت با صوفیا خواهد بود. در اواخر سال جاری، صوفیا قرار است اولین نمایشگاه تکی خود را در نمایشگاه آی‌وی لاس‌انجلس برگزار کند.

اثر معرفی صوفیا از جمله آثار بزرگ صوفیاست که به فروش رسیده است. در میان تصاویر دیجیتالی دیگری از این ربات که به فروش رسیده، تصاویری از سازنده‌گان او نیز به چشم می‌خورد، به شمول «دیوید هنسون»، موسس شرکت هنسون روباتیک و «بین گورتزل» محقق هوش مصنوعی صوفیا.

با وجودی که نقاشی صورت صوفیا به شکل تکی به فروش رفت، دیگر آثار او به شکل بسته‌های ۳۰ عددی که هر نقاشی آن ارزشی بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دالر آمریکایی داشتند به فروش رسیده است. سخنگوی نیفتی گیت‌وی تأیید می‌کند که ارزش مجموعی این فروشات بیشتر از یک میلیون دالر آمریکایی شده است.

به تعقیب فروش این اثر، خریدار آن که یک هنرمند دیجیتالی است و با نام «۸۸۸» شناخته می‌شود، در صفحهٔ توییترش نوشته که از هیجان «مو بر تنش ایستاده است.»

حساب توییتر رسمی صوفیا نیز در جواب او نوشته: «من هم همین‌طور، ما واقعاً با هم قریب بودیم. کار‌های تو از چندین لحاظ برایم الهام‌بخش بود و من دوست دارم این ارزش را تا مدت‌ها حفظ کنم.»

در سال ۲۰۱۸ هنسون در مصاحبه‌یی با شبکۀ سی‌ان‌ان گفته بود: «صوفیا وسیله‌یی‌ست برای مطالعه‌ٔ ارتباط انسان با انسان.» او افزوده بود: «برای ما خیلی مهم بود که صوفیا این تقاطع خصوصیات انسانی را با ماشین‌ها به نمایش بگذارد، با این هدف که نشان دهد تکنالوژی توانایی ارتقای بشر را داراست و به ما کمک می‌رساند تا به سطح بالاتری از موجودات تبدیل شویم. در عین زمان تکنالوژی می‌تواند مولد این پرسش‌ها نیز باشد که انسان‌بودن یعنی چه؟ چه چیزی واقعی‌ست و چه چیزی نه؟ واقعیت آینده‌ٔ ما که تا هنوز اتفاق نیافتده، چه‌گونه است؟»

منبع: سی‌ان‌ان

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: