کوچۀ انتیک‌فروشی شهرنو کابل که سال‌های بسیار قدمت دارد و یکی از بزرگ‌ترین مرکزهای خریدوفروش اجناس زینتی و قدیمی محسوب می‌شود، اکنون با رکود روبه‌روست.

شماری از فروشنده‌گان اشیای زینتی و صنایع دستی در کوچۀ انتیک‌فروشی می‌گویند که با روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی، هیچ بازدیدکننده‌یی ندارند و بازار آنان با رکود روبه‌روست. به گفتۀ آنان، بیش‌ترین بازدیدکننده‌گان و خریداران از این بازار خارجی‌ها بودند که اکنون با بسته‌شدن سفارت‌خانه‌ها در کشور، هیچ بازدیدکنندۀ خارجی به بازار آنان سر نمی‌زند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

عبدالجبار نظری، یک تن از فروشنده‌گان اشیای زینتی در کوچۀ انتیک‌فروشی، می‌گوید: «هم‌اکنون بازار انتیک‌فروشی به صفر ضرب خورده، نه خرید است و نه فروش. بعد از روی‌کارآمدن امارت اسلامی هیچ خریداری نداریم، به‌خاطری که پروازها بند شده، خارجی‌ها نمی‌آیند، توریست‌ها نمی‌آیند، به همان اساس بازارها به صفر ضرب خورده است.»

احمد نوید، یک تن دیگر از فروشنده‌گان اشیای زینتی در کوچۀ انتیک‌فروشی، نیز می‌گوید: «اکنون بازار خیلی خراب‌تر است. از ۱۰۰ درصد، سابق ۷۰ درصد، ۶۰ درصد سودا بود، حالا هیچ سودا نیست، ۲۰ درصد و ۳۰ درصد سودا است.»

در همین حال، محمداکبر سمندری، معاون وکیل کوچۀ انتیک‌فروشی شهرنو کابل می‌گوید که اگر سفارت‌‌خانه‌ها باز نشوند و خارجی‌ها به این بازار مراجعه نکنند، تمامی آثار در این بازار به فراموشی سپرده خواهد شد. او می‌‌افزاید: «اگر سفارت‌‌خانه‌ها باز شوند، دوباره این کوچه رونق می‌یابد و اگر باز نشوند، کم‌کم صنایعی که در افغانستان است، آهسته‌آهسته از بین می‌رود.»

با این حال، احسان‌الله پذیر، رئیس تدویر برنامه‌های وزارت صنعت و تجارت در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که با کشورهای مختلف در تماس‌اند تا زمینۀ شرکت تاجران و صنعت‌کاران را به نمایشگاه‌ها فراهم کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

صنایع دستی، آثار قدیمی، سنگ‌های قیمتی، آثار جنگی، ظرف‌های قدیمی و زیورآلات قیمتی، از جمله آثاری‌اند که در کوچۀ انتیک‌فروشی فروخته می‌شود؛ اما اکنون این کوچه و بازار، رنگ‌وبوی گذشته را ندارد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: