سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله، در یک گفت‌وگوی تازه با شبکۀ خبری «سی‌ان‌ان» گفته ‌است امارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست و کار روی راه‌کاری جریان دارد که براساس آن مصونیت دختران تأمین و مکتب‌های آنان بازگشایی می‌شود.

در واکنش به این اظهارات سرپرست وزارت داخله هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر، در تویتترش نوشته که امارت اسلامی تاکنون بارها وعدۀ خود را زیرپا کرده و به همین دلیل تضمین آنان مبنی بر بازگشایی مکتب‌های دخترانه، «بی‌معنی‌ست.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین ‌حال، شماری از فعالان حقوق زن و آموزگاران می‌گویند که دربارۀ اراده و تعهدات حکومت سرپرست به بازگشایی مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم، شک و تردید دارند. به گفتۀ آنان، امارت اسلامی با نگرش سیاسی نمی‌خواهد دروازۀ مکتب‌ها به‌روی دختران باز شود.

سوسن خالق‌یار، یک تن از فعالان حقوق زن، می‌گوید که ترتیب هیچ راه‌کاری ماه‌‌ها زمان‌گیر نیست و پیش‌کش دلیل‌های غیرقابل قبول در قبال بازگشایی مکتب‌های دخترانه، نوعی از بهانه‌جویی‌ست.

بصیره شیرزاد، آموزگار در یکی از مکتب‌های شهر کابل، نیز به سلام‌وطندار می‌گویند: «حجاب دختران مکتب اسلامی است، مشکلی ندارد، اما متأسفانه درس و تعلیم دختران را حکومت سیاسی ساخته است.»

دست‌کم دو ماه از آغاز سال آموزشی ۱۴۰۱ می‌گذرد، در این مدت شهروندان به‌ویژه دانش‌آموزان چشم‌ به ‌راه بازگشایی دروازه‌های مکتب به‌روی دختران هستند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

ظریفه، یک تن از دانش‌آموزان در کابل، به سلام‌وطندار می‌گوید که از دوربودن از درس‌هایش ناامید شده و هر روز در انتظار شنیدن خبری در پیوند به بازگشایی مکتبش است.

این در حالی‌ست که در حدود نُه ماه پسین، تلاش‌های بسیاری در داخل و بیرون از کشور برای بازگشایی مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم انجام شده، اما این تلاش‌ها تاکنون نتیجه‌یی نداشته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: