شماری از آوازخوانان در گذر خرابات شهر کابل، با ناخوشی از ناداری‌ای که در نزدیک به دو سال گذشته، دامن‌گیر شان شده، می‌‌گویند که این روزها از گرسنگی رنج می‌برند.

ندیم‌بخش، نوه‌ی استاد رحیم‌بخش، رییس انجمن گذر خرابات شهر کابل و یکی از آوازخوانان موسیقی سنتی افغانستان، می‌گوید که با بیش از ۵۰ سال کار در بخش موسیقی، پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، ناچار شده دیگر دهن به زمزمه و خوانش هیچ آهنگی باز نکند. او، با شکایت از ناداری‌ این روزهایش، می‌گوید: «در این گذر بیش از هزار خانواده هنرمند بوده که از این میان، اکنون تنها ۳۰۰ خانواده‌ی آن باقی مانده است و اکنون این‌ها به دلیل وضع محدودیت‌های امارت اسلامی، بی‌کار شده اند و ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که برای هنرمندان معاش پرداخت کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

گذر خرابات که پرچم‌دار موسیقی سنتی افغانستان است و استادانی مانند سرآهنگ، هم‌آهنگ و رحیم‌بخش را در خود پرورش داده، این روزها در سکوت فرو رفته است.

مختار، برادر استاد سرآهنگ و یکی دیگر از آوازخوانان محلی که سرپرستی خانواده‌‌ی شش‌نفری‌اش را بر عهده دارد، می‌گوید که پس از حاکمیت امارت اسلامی، بی‌کار شده و هرازگاهی او و خانواده‌اش به لیل ناداری، روزهایی را با گرسنگی سر می‌کنند. «چندین سال با نواختن موسیقی در خوشی‌های مردم شرکت می‌کردیم و از این طریق، به خانواده‌ام نیازهای خوراکی شان را تأمین می‌کردم؛ اما متأسفانه اکنون بی‌کارم و گه‌گاهی در خانه، چیزی برای تأمین نیازهای خوراکی خانواده‌ام ندارم.»

همین گونه، محمدابراهیم افضلی که پیش از این، آلت‌های موسیقی را در گذر خرابات می‌ساخت، پس از بازگشت امارت اسلامی، خوراکه‌فروشی‌ای راه انداخته تا این گونه بتواند چند افغانی دربیاورد و نیازهای خانواده‌اش را فراهم کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

پس از بازگشت امارت اسلامی، شمار زیادی از آوازخوانان افغانستان را ترک کرده، یا هم به انجام کارهای شاق رو آورده اند.

خواستیم در این گزارش نظر وزارت اطلاعات‌وفرهنگ را با خود داشته باشیم، اما موفق به این کار نشدیم.

امارت اسلامی پس از بازگشت به قدرت، آوازخوانی و نواختن موسیقی را منع کرده و بارها، نوارهای تصویری از لت‌وکوب آوازخوانان محلی حین اجرا در شبکه‌های اجتماعی همگانی شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: