آنتونی بلینکن، وزیر خارجۀ آمریکا می‌گوید که پس از بیرون‌شدن سربازان خارجی از افغانستان، هیچ طرفی خواستار آغاز جنگ‌های داخلی و طولانی‌شدن جنگ در افغانستان نیست و همه آرزوی صلح را دارند.

وزیر خارجۀ آمریکا که پس از دیدار با محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی و شماری از نماینده‌گان و فعالان مدنی روز گذشته (پنج‌شنبه، بیست‌وششم حمل/فروردین) در یک نشست خبری در کابل حضور یافت، تأکید می‌کند که مردم افغانستان، کشورهای منطقه و حتی طالبان خواهان آغاز جنگ‌های داخلی در افغانستان نیستند.

او می‌گوید: «من فکر نمی‌کنم که هیچ کسی خواستار جنگ داخلی و طولانی‌شدن آن باشد؛ حتی طالبان. آنان گفته‌اند که علاقه‌مندی به جنگ داخلی ندارند، از هر کسی که شنیدم آرزوی صلح را دارد. مردم افغانستان و کشورهای منطقه هیچ‌کدام جنگ داخلی را نمی‌خواهند که سبب ادامۀ مهاجرت به کشورهای بیرون، رشد تروریسم و قاچاق مواد مخدر شود. تمرکز ما کار روی چشم‌اندازی برای ثبات سیاسی‌ست که از طریق گفت‌و‌گوها انجام می‌شود.»

وزیر خارجۀ آمریکا در پاسخ به پرسش خبرنگار سلام‌وطندار با تأکید بر ادامۀ پشتی‌بانی از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان پس از بیرون‌شدن سربازان آمریکایی از افغانستان می‌گوید که جنگ در افغانستان راه حل نیست و اگر طالبان افغانستان را کشور ۲۰ سال پیش می‌دانند، این یک اشتباه است.

او می‌افزاید: «ما به پشتی‌بانی از نیروهای افغانستان ادامه می‌دهیم. مهم این است که ما هر کاری را برای رشد دیپلوماسی ما انجام می‌دهیم و با آوردن هم‌کاران منطقه‌یی و بین‌المللی، گفت‌وگوها را توسعه خواهیم داد. طالبان باید بفهمند که ردکردن روند صلح و گرفتن کشور از راه زور هیچ‌گاه مشروع و پایدار نیست.»

آقای بلینکن بیرون‌شدن سربازان آمریکایی از افغانستان را فصل جدیدی از هم‌کاری‌های این کشور با افغانستان می‌داند و می‌گوید که به‌عنوان شریک این کشور باقی خواهد ماند و در زمینه‌های اقتصادی، دیپلوماسی و سیاسی از افغانستان پشتی‌بانی خواهد کرد.

بربنیاد برنامۀ جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا قرار است سربازان این کشور تا ماه سپتامبر ام‌سال افغانستان را ترک کنند. طالبان اما تاخیر در روند خروج سربازان آمریکایی را نقض علنی موافقت‌نامۀ صلح دوحه خوانده و هشدار داده‌اند که اگر آمریکا متعهد به انجام این موافقت‌نامه نشود، این گروه به جنگ‌جویانش راه هرگونه اقدام لازم را باز می‌گذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *