کمیتۀ حفاظت از خبرنگاران، خواهان تحقیق دربارۀ بازداشت و ضرب‌وشتم رومان کریمی، خبرنگار سلام‌وطندار، شده است. این کمیته با پخش گزارشی گفته است که مسئولان امارت اسلامی باید بازداشت خبرنگار و رانندۀ سلام‌وطندار را بررسی کنند.

در گزارش آمده که افزایش بازداشت‌های خودسرانۀ خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها نشان‌دهندۀ وخامت نگران‌کنندۀ آزادی مطبوعات و توانایی مردم افغانستان در زمینۀ دست‌رسی به اطلاعات دقیق و به موقع است. این کمیته هم‌چنان خواهان رهایی بی‌قیدوشرط جمال‌الدین دلدار و میرزا حسنی، مسئولان رادیوهای محلی شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما، گفته است که آزار و اذیت و خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان ادامه دارد. یوناما از امارت اسلامی خواسته است که به اقدامات و قوانین سخت‌گیرانۀ خود از جمله بازداشت‌های خودسرانه و تهدید خبرنگاران و روزنامه‌گاران پایان دهد.

گزارش‌گران بدون مرز نیز فشارهای مکرر بر خبرنگاران را محکوم کرده و گفته است: «بازداشت و ارعاب قانون است! پس از پنج روز ناپدیدبودن، خبرنگار روزنامۀ صبح کابل آزاد شد، در حالی که رومان کریمی، خبرنگار سلام‌وطندار به‌دلیل پوشش تظاهرات زنان بازداشت شد. این فشارهای مکرر را محکوم می‌کنیم.»

رومان کریمی، خبرنگار و سمیع‌الله، رانندۀ سلام‌وطندار که ساعت ۱۰ پیش از چاشت روز یک‌شنبه، برای پوشش اعتراض زنان در ساحۀ چهارراهی «حاجی یعقوب» شهرنو کابل رفته بودند، توسط نیروهای استخبارات امارت اسلامی بازداشت شده و به مدت حدود هفت ساعت در بند بودند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

کریمی می‌گوید که او و سمیع‌الله حدود هفت ساعت در آمریت حوزۀ دهم استخبارات ولایت کابل در بند بودند و ساعت ۵ عصر رها شدند. او می‌افزاید با آن‌که کارت شناسایی خبرنگاری‌اش را به نیروهای استخبارات امارت اسلامی نشان داده، اما با آن‌هم به حرف‌هایش توجهی نشده و بازداشت و لت‌وکوب شده است. رومان کریمی می‌گوید که مسئولان آمریت حوزۀ دهم استخبارات ولایت کابل از او خواسته‌اند که از این پس در چنین اعتراض‌ها شرکت نکند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: