شماری از باشندگان زابل، میگویند که شاهراه این ولایت در کنار این که شهر قلات، مرکز زابل را با ولسوالیهای سیوری، شینکی، اتغر، نوبهار و شملزی وصل میکند، قلات را با پاکستان نیز وصل میکند.
به گفتهی آنان، در صورت بازسازی این شاهراه و وصلشدن شهر قلات به پاکستان، صادرات و واردات افزایش خواهد یافت و زمینهی اشتغال به مردم فراهم خواهد شد.
شیرمحمد، باشندهی زابل، به سلاموطندار میگوید: «شما بهتر میدانید که شاهراه ما در ۲۰ سال گذشته تا کوهها ساخته شده است. از آن به بعد تا بازار، ولسوالی شملزی تا مرز خامه است. با ساخت این جاده، باشندگان ولسوالی شینکی و چهار ولسوالی دیگر سود میبرند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
جاوید، دیگر باشندهی زابل، نیز میگوید: «از طریق این جاده، ما با پاکستان مرز داریم. این مرز نسبت به ولایتهای دیگر به ما بسیار نزدیک است و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است.»
در همین حال، شماری از بازرگانان در زابل، نیز میگویند که بازسازی این شاهراه بر تجارت و وضعیت اقتصادی باشندگان این ولایت تأثیر مثبت خواهد گذاشت. به گفتهی آنان، اگر این شاهراه بازسازی شود، تأثیرات خوبی بر وضعیت اقتصادی باشندگان زابل نیز خواهد داشت.
محمدهاشم مرغهوال، بازرگان در زابل، میگوید: «این شاهراه به شمول پنج ولسوالی، شهر قلات را با کشور همسایهی پاکستان وصل میکند و طبیعی است که با ساخت این جاده، صادرات و واردات افزایش مییابد. میوههای خشک زابل به بازارهای دیگر کشورها میرود و از همه جهت تأثیر مثبت بر اقتصاد باشندگان زابل خواهد گذاشت.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
از سوی دیگر، احمد احمدی، رییس فواید عامهی زابل، خواست باشندگان این ولایت را به جا میخواند و میافزاید که در چارچوب این ریاست، تلاشهای تازه را برای ساخت این شاهراه آغاز کرده است.
رییس فواید عامهی زابل، میافزاید: «این منطقه تقریباً ۹۴ کیلومتر منطقه است که هیچ جادهای ندارد. اکنون برای ساخت این جاده یک شرکت را مشخص کردهایم تا در بدل معدن، یک جادهی ۳۰ کیلومتری بسازد. در نظر داریم تا دو بخش دیگر این جاده نیز بازسازی شود.»
باشندگان زابل در حالی خواستار ساخت این شاهراه شده اند که باشندگان دیگر ولایتهای کشور نیز خواهان ساخت شاهراهها در ولایتهای شان اند؛ زیرا به گفتهی آنان، خرابی جادهها شهروندان را با مشکلات بسیاری روبهرو کرده است.