مسئولان محلی در ولسوالی شهرستان ولایت دایکندی می‌گویند که باشنده‌گان روستاهای «چهار اسپان» و «صدخانه» این ولسوالی با هزینۀ شخصی‌شان یک مرکز صحی می‌سازند. به گفتۀ آنان، به تازه‌گی سنگ تهداب این مرکز از سوی باشنده‌گان این روستاها گذاشته شده است.

ضامن پویا، ولسوال شهرستان به سلام‌وطندار می‌گوید که با ساخته‌شدن این مرکز صحی حدود ۷ هزار تن از عرضۀ خدمات صحی بهره‌مند خواهند شد. به گفتۀ او، هزینۀ این مرکز صحی بیش از ۳ میلیون افغانی برآورد شده است. آقای پویا می‌افزاید که هرچند ادارۀ ولسوالی شهرستان در این بخش بودجه ندارد، اما تلاش می‌کند با مردم در ساخت این مرکز صحی هم‌کاری کند.

باشنده‌گان روستاهای «چهار اسپان» و «صدخانه» ولسوالی شهرستان می‌گویند که از بی‌توجهی دولت به این بخش‌ها به ستوه آمده‌اند و ناگزیر خودشان دست به‌ کار شده‌اند.

محمدناصر بیانی، عالم دین و یکی از باشنده‌گان روستای «صدخانه» شهرستان می‌گوید که این مرکز صحی دارای یک سالون بزرگ و ده اتاق است. زمین این مرکز صحی حدود ۲ جریب می‌باشد و از سوی یک فرد خیراندیش اهدا شده است.

باشنده‌گان روستاهای صدخانه و چهار اسپان می‌گویند که این بخش‌ها حدود ۷۵ کیلومتر از مرکز ولسوالی شهرستان فاصله دارد و به گونۀ تخمینی ۳۱ هزار تن در این بخش‌ها زنده‌گی می‌کنند که از اندک‌ترین خدمات صحی برخوردار نیستند.

آنان می‌گویند که در نزدیکی روستاهای چهار اسپان و صدخانه مرکز صحی وجود ندارد و بیماران‌شان را با هزینۀ بسیار برای درمان در نیلی مرکز دایکندی یا به مرکز ولسوالی می‌برند. باشنده‌گان این روستاها می‌افزایند در فصل زمستان که راه‌های مواصلاتی بسته می‌شوند، آنان به خدمات صحی دست‌رسی ندارند و به‌ویژه زنان باردار بیش‌تر در معرض خطر قرار دارند.

باشنده‌گان دو روستای نام‌برده برای ساخت‌وساز این مرکز صحی به گروه‌های کاری گوناگون تقسیم شده‌اند. گروهی برای گردآوری کمک به روستاهای دیگر فرستاده شده و گروه دیگر کار ساختمان‌سازی این مرکز را به پیش می‌برد.

 باشنده‌گان ولسوالی شهرستان از نهادهای کمک‌رسان و نهادهایی که در بخش صحت فعالیت دارند، می‌خواهند که در ساخت و تجهیز این مرکز صحی هم‌کاری کنند.

اسحاق‌علی درمان، رئیس صحت دایکندی از این کار باشنده‌گان ولسوالی شهرستان استقبال می‌کند.

گفتنی‌ست سه سال پیش در این روستاها یک «آشیانه»‌ صحی از سوی نهاد «شهدا» با کمک‌های اند‌ک اولیه در یک حویلی ایجاد شده بود که برای رسیده‌گی به بیماران بسنده نبود.

پیش از این نیز یک عالم دین در روستای میراثی ولسوالی سنگ‌تخت و بندر ولایت دایکندی با هزینۀ شخصی خود یک مرکز صحی ساخته است که هم‌اکنون بیماران زیادی برای درمان به این مرکز مراجعه می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: