شماری از پایتختنشینان، میگویند که تأخیر در روند توزیع سیمکارتها از سوی شبکههای مخابراتی، آنها را با مشکل روبهرو کرده است.
گلآغا، باشندهی شهر کابل، میگوید که از سه هفته به این سو برای خرید سیمکارت جدید تلاش میکند؛ اما هنوز موفق به دریافت آن نشده است. او، از ادارهها و شبکههای مخابراتی مربوط میخواهد که روند توزیع سیمکارتها را از سر بگیرند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
گلآغا، میگوید: «سیمکارت ما بند شد و حالا که آمدیم سیمکارت جدید بگیریم، شرکت امتیان میگوید که توزیع سیمکارت خلاص شده؛ سه هفته است که میآیم و میروم. خواست ما این است که توزیع سیمکارتها دوباره آغاز شود.»
مطیعالله، دیگر باشندهی کابل و کاربر سیمکارت یکی از شرکتهای مخابراتی، نیز خواستار آغاز دوبارهی روند توزیع سیمکارتها است. او، میافزاید: «از سیم کارت به خاطر سهولت استفاده میکنیم و بعضی جاهایی که دوستها دور باشند، به خاطر احوالگیری آنها به تماس میشویم. میخواستم به برادرم سیمکارت جدید بگیرم؛ اما سیم کارت نیست.»
با این حال، مسئولان در ادارهی تنظیم خدمات مخابراتی (اترا)، میگویند که در بیش از دو سال گذشته نزدیک به چهار میلیون سیمکارت در سراسر کشور توزیع شده است.
جلالالدین شمس، سخنگوی این اداره، میگوید که روند توزیع سیمکارتها به دلیل تأخیر در ارائهی گزارشها در بارهی ثبت سیمکارتها از سوی شبکههای مخابراتی، با تأخیر روبهرو شده است.
او، میافزاید: «سیمکارتهای شرکتهای مخابراتی در میدان هوایی کابل مهرولاک شده و ادارهی اترا نظر به نیازمندی به آنها اجازه میدهد. از ۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار که شرکتهای مخابراتی توزیع میکند، در یک تا سه ماه مکلف اند که گزارش خود را از ثبت سیم کارتها به اداره ارائه کنند. شرکتها گزارش را به موقع روان نمیکنند و ادارهی اترا به توزیع سیمکارتهای دیگر اجازه نمیدهد.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
تلاش کردیم در این گزارش دیدگاه شرکتهای مخابراتی را در بارهی تأخیر در روند توزیع سیمکارتها نیز داشته باشیم؛ اما مسئولان این شرکتها، به پرسشهای سلاموطندار پاسخ ندادند.
گفتنی است که اکنون، چهار شرکت خصوصی و دو شرکت دولتی مخابرات در افغانستان، فعالیت دارند.