شماری از باشنده‌گان پایتخت از افزایش بهای مواد خوراکی در بازارهای شهر ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند، مواد خوراکی در زمانی‌ افزایش می‌یابد که بیش‌تر جمعیت کشور زیر خط فقر زنده‌گی می‌کنند.

به گفتۀ آنان، با بسته‌شدن گمرگ اسلام‌قلعه و فرارسیدن رمضان، دکان‌داران در پی افزایش بهای مواد خوراکی‌اند و می‌کوشند بهای مواد را چندبرابر افزایش دهند. پایتخت‌نشینان می‌افزایند که حکومت از ایجاد توازن قیمت‌ها در بازارهای کابل ناتوان است.

عادل، باشندۀ شهر کابل می‌گوید: «دلیلش این است که می‌گویند گمرک بالا رفته  است. یک  سیر کچالو ۱۰۰ افغانی بود، حالا ۱۷۰ افغانی شده است. یک پاکت روغن ۴۰ افغانی بود، حالا ۱۰۰ یا ۱۱۰ افغانی شده است. مشکلات مردم زیاد است. آرد هم بلند رفته، یک بوری آرد تا ۲۰۰ افغانی بلند رفته است. یک بوری آرد ۱۶۵۰ افغانی بود، حالا ۱۸۵۰ است و روغن هم ۱۷۶۰ بود، حالا ۱۸۶۰ شده است.»

با آن‌که وزارت صنعت و تجارت گران‌فروشی و افزایش قیمت‌ها در بازارهای شهر کابل را می‌پذیرد، اما می‌گوید که کمیتۀ بررسی از سوی این وزارت به هدف نظارت از بازارها ایجاد شده است. فواد احمدی، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که با گران‌فروشان مواد خوراکی برخورد قانونی می‌شود.

با این‌همه، ادارۀ احصائیه و معلومات از افزایش ۲ درصدی مواد غذایی خبر می‌دهد و می‌گوید که بهای روغن ۱.۳ درصد، بهای میوه‌ها ۱.۶ درصد و بهای گوشت نیز ۱.۹ درصد افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: