باشندگان شماری از ولایتها با شکایت از دسترسینداشتن به مواد سوختی، میگویند که نگران سپریکردن روزهای آینده و افزایش سرما استند.
صدیقه، باشندهی فاریاب، میگوید که یک کودکش را به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینهی درمانش از دست داده است. او میافزاید: «هیچی ندارم؛ در خانههای مردم کارگری میکنم؛ زمستان بسیار سخت میگذرد و ما با جمعکردن اشغال خانهی خود را گرم میکنیم.»
سیفالدین، باشندهی نورستان، میگوید که سردی هوا و دسترسینداشتن به مواد سوختی، زندگی را برایش دشوار کرده است. «هوا سرد و مشکلات زیاد است؛ مشکلات اقتصادی داریم؛ مالداری نیست و گاز و چوب نداریم؛ بته میآوریم و خانه را گرم میکنیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
شکیبا، دیگر باشندهی فاریاب، میگوید: «شش کودک دارم؛ در خانههای مردم کار میکنم و با پول آن روزگار را میگذارنم؛ سردی هوا و نبود مواد سوختی کودکانم را بیمار کرده است.»
این افراد، از حکومت سرپرست و نهادهای امدادرسان میخواهند که برای شان کمکهای زمستانی توزیع کنند.
دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انسان دوستانهی سازمان ملل، به تازگی اعلام کرده که در دو هفتهی پسین ۱۰ تن در پنج ولایت افغانستان جان باخته اند.
اوچا، افزوده که این افراد به دلیل سردی هوا یا رویدادهای ترافیکی ناشی از بارش برف جان باخته اند.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
با این همه، برنامهی جهانی غذا سازمان ملل، میگوید که به دلیل کمبود بودجه در زمستان پیش رو تنها به شش میلیون تن کمک میتواند.
ضیاالدین صافی، سخنگوی برنامهی جهانی غذا، میگوید: «امسال یکسوم جمعیت افغانستان به کمکهای غذایی نیاز دارند و اکنون ۱۵ میلیون تن در زمستان به کمک نیاز دارند؛ برای غذا و مواد سوختی ما میتوانیم تنها به شش میلیون تن کمک کنیم.»
بارش شدید باران و جاریشدن سیل در ماههای پسین، افزون بر تلفات جانی و زیانهای مالی به شهروندان وارد کرده است.