شماری از باشندگان سرپل، میگویند با این که از منابع زیرزمینی این ولایت روزانه صدها تُن نفت و زغالسنگ استخراج میشود، اما از درآمدهای آن در تطبیق پروژههای توسعهای و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان استفاده نمیشود.
آنان از حکومت سرپرست امارت اسلامی، میخواهند که در این زمینه گامهای عملی بردارد تا از مهاجرت بیش از اندازهی جوانان پیشگیری شود.
امانالله، باشندهی سرپل، میگوید که بیتوجهی در بارهی ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان این ولایت، تأسفبار است و حکومت سرپرست باید در راستای ایجاد شغل و تطبیق پروژههای توسعهای اقدامات عملی کند.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
او میافزاید: «ما جوانان ولایت سرپل خواهان این هستیم که از عواید نفت قشقری باید در بخش تطبیق پروژههای توسعهای در سرپل مصرف شود و زمینهی کار به مردم سرپل فراهم شود.»
حیاتالله، دیگر باشندهی سرپل، میگوید که جوانان این ولایت اکنون نسبت به هر زمان دیگری نیازمند توجه و پشتیبانی اند؛ اما بیتوجهیها به آنان، سبب شده است تا جوانان اقدام به مهاجرت کنند.
او میافزاید: «امارت اسلامی بهترین عواید را نسبت به ولایتهای دیگر از ولایت سرپل به دست میآورد و باید از این عوایدی که از سرپل به دست میآورد، به این ولایت توجه کند؛ مثلاً سرک ندارد، سرک برآید و کار پیدا شود.»
با این حال، مسئولان محلی سرپل، میگویند که با استخراج نفت از بلاک قشقری حوزهی آمودریا برای صدها جوان زمینهی کار فراهم شده است و تلاشها برای عملیسازی پروژههای توسعهای و نیمهتمام این ولایت نیز ادامه دارد.
فخرالدین عمیر سرپلی، رییس اطلاعاتوفرهنگ سرپل، میگوید که حکومت سرپرست در تمام بخشها به جوانان توجه کرده و زمینه را برای تطبیق پروژههای توسعهای فراهم کرده است.
او میافزاید: «الحمدلله روزانه از چاههای قشقری صدها تُن تیل استخراج و تصفیه میشود و عواید آن را شرکت و دولت به دست میآورد. الحمدلله برای صدها جوان زمینهی کار فراهم شده است و استخدام جوانان جریان دارد.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، شماری از کارشناسان مسائل اقتصادی، میگویند که سرپل با داشتن منابع طبیعی فراوان از جمله نفت و زغالسنگ، بخش قابل توجهی از بودجهی حکومت را تأمین میکند. به گفتهی آنان، افزایش استخراج مواد طبیعی از این معدنها میتواند نقش مهمی در رشد اقتصاد کشور داشته باشد.
پشتونیار، کارشناس مسائل اقتصادی، میگوید: «به طور کل ما در مورد نفت و زغالسنگ صحبت کنیم، یکی از معادنی که در اقتصاد کشور بینهایت تأثیر مثبت دارد. ببینید نفت ما در حال حاضر استخراج میشود. قرارداد صورت گرفته و هر روزی که نفت استخراج و به بازار عرضه میشود، همیشه پول آن به حساب دولت میریزد و در تمام عرصههای کشور مصرف میشود.»
بر اساس معلومات وزارت معادن و پترولیم، هماکنون در بلاک قشقری حوزهی آمودریا، نُه چاه فعال وجود دارد که از آنها روزانه نزدیک به ۳۵۰ تُن نفت خام استخراج میشود.