پروژۀ بند برق ولسوالی خانآباد کندز، چهار دهه پیش از سوی حکومت آن وقت تهدابگذاری و کار ساختوساز آن آغاز شد، اما آغاز جنگهای داخلی کار این پروژه را متوقف کرد.
پس از آن، قرارداد بخش دوم پروژۀ آبیاری و تولید برق ولسوالی خانآباد سه سال پیش از سوی حکومت پیشین با یک شرکت هندی با هزینۀ ۲۵ میلیون دالر امضا شد، اما بهدلیل مشکلات امنیتی و تحولات اخیر در کشور، کار آن طوریکه انتظار میرفت، پیش نرفت و تاکنون متوقف ماند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
شماری از باشندهگان و بزرگان قومی ولسوالی خانآباد، از توقف کار پروژۀ بند برق در این ولسوالی ابراز نارضایتی میکنند و میگویند که ۴۰ سال پیش با آغاز کار این بند برق، حدود ۴۰۰۰ تن مشغول به کار بودند و بخش قابل توجه زندهگی آنان از این طریق تأمین میشد، اما بهدنبال جنگهای داخلی و تنشهای سیاسی، کار تطبیق این پروژه متوقف شد.
به گفتۀ آنان، با تکمیلشدن بند برق این ولسوالی تمامی باشندهگان آن بهشمول مرکز کندز و ولایتهای همجوار از برق مستفید خواهند شد.
حفیظالله، از باشندهگان ولسوالی خانآباد کندز میگوید: «دوماه پیش پروژۀ خانآباد کارش شروع بود، اما بعد از همین تحولات پروژه هم گم شد و پول آن هم قطع شد. ما خود ما برق نداریم از کشورهای همسایه برق میگیریم، اگر این بند جور شود دو سه ولایت را هم برق میدهد، در پهلوی آن فابریکه ایجاد میشود و مردم صاحب کار میشوند.»
کاظم جان، از بزرگان قومی ولسوالی خانآباد نیز تأکید میکند که برای ضایعنشدن آبها و خودکفایی کشور، به کار ساختوساز این پروژه باید توجه جدی شود.
در همین حال، صلاحالدین، ولسوال ولسوالی خانآباد کندز میگوید که قرارداد این بند برق به شرکتهای مختلف سپرده شده بود، اما بهدلیل وجود فساد مالی، کار آن به کندی پیش میرفت و سرانجام با سقوط نظام، کار آن متوقف شد.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
او دلیل عدم آغاز کار این پروژه را منجمدشدن پولهای افغانستان از سوی جامعۀ جهانی و آمریکا عنوان میکند.
بر بنیاد معلومات مسئولان محلی پیشین کندز، بند برق ولسوالی خانآباد افزونبر تولید ۱۰.۴ مگاوات برق، ۴۷ هزار هکتار زمین زراعتی را نیز میتواند آبیاری کند و بهطور مستقیم ۱۸ هزار خانواده در شهر کندز و اطراف آن از روشنایی بهرهمند شده میتوانند.