شماری از باشندگان خوست و پکتیا، میگویند که مسیر ۱۳۰کیلومتریای که بندر غلامخان را به مرکز خوست و بعد به پکتیا وصل میکند، اکنون به دلیل اضافهوزن موترهای باربری، آسیب دیده است.
آنان میافزایند موترهایی که زغالسنگ انتقال میدهند، بیشتر از دیگر موترها اضافهوزن دارند که در نتیجهی آن مسیر پکتیا تا بندر غلامخان که در ساخت آن میلیونها دالر هزینه شده، تخریب شده است.
ایوب، باشندهی خوست، در این باره به سلاموطندار میگوید: «به خصوص وزن موترهایی که زغالسنگ را از افغانستان به پاکستان حمل میکنند، بیش از حد زیاد است. نتیجه این شده که جادهی ما را تخریب و مردم را با مشکل روبهرو کرده است. خواست ما این است که این مسیر حفظ شود و مناطقی از جاده که خراب شده، بازسازی شود.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
باشندگان پکتیا نیز، شکایت دارند که بیشتر موترهای زغالسنگ که از مسیر دندپتان عبور میکنند و از آن سو سمنت میآورد، به دلیل کنترلنشدن بار شان، مسیر عمومی گردیز-دندپتان را به کلی تخریب کرده است.
یوسفخان، باشندهی پکتیا، نیز میگوید: «به دلیل اضافهوزن و نبود مودجودیت ترازو برای کنترل بار موترها، سرک از مرز تا شهر گردیز و همه پلچکها خراب شده است.»
باشندگان خوست و پکتیا، از مسئولان امارت اسلامی در این دو ولایت، میخواهند که از اضافهوزن بار موترهای باربری جلوگیری کنند.
در همین حال، مسئولان محلی خوست تخریب برخی از مناطق جادهی عمومی این ولایت را تأیید میکنند؛ اما میگویند که برای کنترل وزن موترها، در بندر غلامخان و مسیر عمومی پکتیا، ترازو کار گذاشته اند.
محمدالله، رییس فواید عامهی خوست، میگوید که سرکهای تخریبشده بررسی شده و پس از منظوری بودجه از سوی وزارت فواید عامه، روند بازسازی آن آغاز خواهد شد.
او، میافزاید: «در حکومت پیشین، ولایت خوست یک ترازو داشت که او هم غیرفعال بود. الحمدلله اکنون یکی در غلامخان آغاز به کار کرده و دیگری هم برای کنترل وزن در نادرشاهکوت کار گذاشته شده است. این سرکها، در سیلابها تخریب شده است. ما این مشکلات را با وزارت در میان گذاشتهایم. ما پیشنهاد و گزارش خود را دادهایم و امر ساخت را، وزارت میدهد.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، حزبالله، رییس فواید عامهی پکتیا، میگوید که کار بازسازی مسیر تخریبشدهی گردیز-دندپتان در جریان است و این ریاست، برای جلوگیری از اضافهوزن بار موترها در این مسیر، ترازو نیز کار خواهد گذاشت.
او، میافزاید: «کارمندان ما رفته اند و در همین یکی دو روز، ترازو فعال میشود. تمام وسایل ترازو منتقل شده است؛ تنها کار انجنیریاش مانده و انشاءالله به زودی فعال میشود. مناطقی از جاده که اکنون تخریب شده، دستگاههای ما فعالیت دارند و کار میکنند و انشاءالله کارهای دیگری هم انجام میدهیم.»
مسافران مسیر خوست-پکتیا نیز با شکایت از خرابی راهها، میگویند که این خرابیها در بیشتر موارد باعث وقوع رویدادهای ترافیکی میشود.