«ما از نبود آب رنج میبریم، از نبود کلینیک رنج میبریم، از نبود امکانات در ولسوالی ما رنج میبریم. جوانان ما مهاجر شده، آواره شده و فقر و بیچارگی زیاد شده است. اصلاً در ولسوالی ما نه در حکومت پیشین و نه در این حکومت، امکانات نیست. ما میخواهیم که برای ما امکانات فراهم شود.»
این گفتههای زرغونه، باشندهی ولسوالی خانقاه جوزجان، است. زرغونه که آموزگار نیز است، میگوید که در ۲۰ سال پسین هیچ توجهی به این ولسوالی نشده و نبود آب آشامیدنی سالم، خدمات صحی ۲۴ساعته، خرابی جادههای روستاها و آب زراعتی، باشندگان ولسوالی خانقاه را زجر میدهد.
به گفتهی او، در ولسوالی خانقاه بیش از ۶۰ هزار تن زندگی میکنند و کمکهای غذایی هم در این ولسوالی به گونهی عادلانه به نیازمندان واقعی توزیع نشده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
رحیمالله ۱۸ سال دارد و باشندهی ولسوالی مردیان است. او میگوید که خرابی جاده، نبود آب آشامیدنی سالم و دسترسینداشتن به خدمات بهتر صحی، باشندگان این ولسوالی را با چالش جدی روبهرو کرده است.
به گفتهی او، این ولسوالی باید با تطبیق پروژههای توسعهای و ایجاد فرصتهای شغلی به جوانان، از محرومیت بیرون شود.
رحیمالله، میافزاید: «ما در ولسوالی مردیان هستیم، آب نداریم، خشکسالی است، بیکاری است، سرک نداریم، جوانان بیکار اند، بیروزگاری است. هر بار که کمک میآید، تقسیم میشود و به ما نمیرسد.»
مسئولان محلی جوزجان، میگویند که با رویکارآمدن امارت اسلامی، چالشهای زیادی در این ولایت حل شده است و مشکلات باقیمانده نیز حل خواهد شد.
سیفالدین معتصم، رییس اطلاعاتوفرهنگ جوزجان، میپذیرد که در ۲۰ سال پسین هیچ کاری در مرکز و ولسوالیهای این ولایت صورت نگرفته است و امارت اسلامی به مرور زمان به آن رسیدگی میکند.
او میافزاید: «ما به مردم جوزجان اطمینان میدهیم که مسئولان امارت اسلامی در زمینه تلاش دارند. تا جایی کارها پیش رفته است و تلاشها در زمینه ادامه دارد.»
این گفتهها در حالی ابراز میشود که باشندگان جوزجان، با هزینهی شخصی شان ساختمان یک مکتب را افتتاح کردند و سنگ تهداب یک مکتب دیگر را گذاشتند.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
محمدطاهر جواد، رییس معارف جوزجان، میگوید که زمین این دو مکتب را افراد خیر به هدف پشتیبانی از معارف اهدا کرده اند تا ۶۰۰ دانشآموز دختر و پسر در یک فضای مصون و آرام آموزش ببینند.
به گفتهی رییس معارف جوزجان، این دو مکتب در دورترین مناطق ولسوالیهای خانقاه و مردیان موقعیت دارند و دانشآموزان در ۲۰ سال گذشته در این دو ولسوالی زیر سایهی درختان، خیمهها و در خانههای کرایی، با ابتداییترین امکانات به آموزش میپرداختند.
بر بنیاد معلومات مسئولان ریاست معارف جوزجان، کار ساخت مکتب ولسوالی خانقاه به هزینهی یک میلیون و ۲۰۰ هزار افغانی تکمیل شده است و یک مکتب دیگر به هزینهی ۱۰ هزار دالر امریکایی ساخته میشود.