ادامۀ افسانۀ تلخ و آیندۀ تاریک که انگار برای کابل‌نشینان پایانی ندارد. پس از تحولات در پیکرۀ نظام، خوش‌بینی‌های شهروندان از امنیت نسبی در سراسر کشور حکایت می‌کرد؛ اما در این اواخر کابل گواه روی‌دادهای بیش‌تر هراس‌افگنی در مسجدها بوده است. پیش از این، انفجار در یکی از مدرسه‌های دینی در کابل سبب کشته‌شدن رحیم‌الله حقانی، از اعضای ارشد امارت اسلامی شده بود.

شام گذشته هم انفجاری در مسجد «صدیقیه» در منطقۀ خیرخانه، از مربوطات حوزۀ هفدهم امنیتی شهر کابل رخ داد. این انفجار سبب کشته و زخمی‌‌شدن چهار تن از بسته‌گان «محب‌الله» شده است. محب‌الله در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که خواهرزاده‌اش در این روی‌داد کشته شده است و پسر کاکا، پسر عمه و برادرش نیز به‌شدت زخم برداشته‌اند.

او می‌افزاید: «از زخمی‌های دی‌روز یکی‌‌اش برادرم است، یکی‌ا‌ش خواهرزاده‌ام است، یکی‌اش پسر عمه‌ام است و دیگری‌اش پسر کاکایم است. وقتی که این‌ها را به شفاخانه رساندند، متأسفانه خواهرزاده‌ام به شهادت رسیده بود و از برادرم و پسر عمه‌ام هنوز هیچ احوالی نداریم، صرف به ما می‌گویند که در بخش عاجل هستند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

با این حال، شماری از گواهان عینی به سلام‌وطندار می‌گویند که مولوی امیرمحمد کابلی، عالم دین و خطیب این مسجد با شماری از شاگردانش، شامل کشته‌شده‌گان این انفجار اند.

گواهان می‌افزایند که این انفجار شام روز گذشته در جریان ادای نماز رخ داد. آنان می‌گویند که در نظام پیشین و نظام کنونی روی آرامش ندیده و هم‌واره در این راه قربانی داده‌اند. گواهان از امارت اسلامی می‌خواهند که در قسمت تأمین امنیت مردم توجه جدی داشته باشد تا مردم بیش‌تر از این قربانی چنین روی‌دادهایی نشوند.

نقیب‌الله، یک تن از گواهان عینی، می‌گوید: «در هیچ حالت امنیت نداشتیم اگر در نظام جمهوری بود یا امارت است. ما خواهش‌مندیم که صلح کنند، آرامی باشد که مردم زنده‌گی‌‌شان را بفهمند.»

هم‌زمان با این، خالد زدران، سخنگوی فرماندهی امنیۀ کابل، به سلام‌وطندار گفته است که در نتیجۀ این انفجار ۲۱ تن کشته شده و ۳۳ تن دیگر زخم برداشته‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

سخنگوی فرماندهی امنیۀ کابل افزوده است که نیروهای امنیتی امارت اسلامی تلاش می‌کنند هرچه زودتر عاملان این «جنایت بزرگ» را شناسایی کنند و به پنجۀ قانون بسپارند.

از سویی هم، انفجار شام گذشته واکنش‌هایی را به‌دنبال داشته است. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، این انفجار را به‌شدت تقبیح کرده‌ است. او گفته است که «قاتلان غیرنظامیان و عاملان چنین جنایت‌ها به‌زودی بازداشت خواهند شد و به جزای اعمال‌شان خواهند رسید.»

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی در دولت پیشین، نیز به این انفجار واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده‌اند. ایران نیز در قبال این انفجار واکنشی داشته‌ است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: