شفاخانهی حوزهای غزنی با ۳۰۰ بستر از شفاخانههایی است که مراجعان و بیماران به آن نه تنها باشندگان غزنی؛ بل باشندگان ولایتهای همجوار نیز هستند. ساختمان اصلی شفاخانهی حوزهای غزنی، نیمهکاره است و کادر صحی از چهار سال به این سو همهروزه صدها بیمار را در ساختمانهای فرعی این شفاخانه درمان میکنند.
همزمان با این، اکنون مسئولان ریاست صحت عامهی غزنی، میگویند که روند دریافت فیس در شفاخانهی حوزهای این ولایت، آغاز شده است و مسئولان شفاخانهی حوزهای غزنی، میگویند که بر اساس هدایت وزارت صحت عامه مبنی بر ارائهی خدمات صحی، از بیماران فیس میگیرند.
نوررحمان، باشندهی میدانوردک که پسرش را برای درمان بیماری سینهبغل به شفاخانهی حوزهای غزنی آورده است، به سلاموطندار میگوید این روزها به هر بخشی که در این شفاخانه مراجعه میکند، نخست باید فیس بپردازد.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
عادله و بلال، دو تن دیگر از مراجعان به شفاخانهی حوزهای غزنی، میگویند که گرفتن فیس در شفاخانههای دولتی، جفا در حق مردم است. آنها همچنان خواهان وضاحت مسئولان ریاست صحت عامهی غزنی در این باره هستند و میگویند که شفاخانههای دولتی در همه کشورها رایگان خدمات صحی ارائه میکنند.
عادله میافزاید: «قبلاً ما که به شفاخانهی حوزهای غزنی مراجعه میکردیم، بدون پرداخت کدام فیس مراجعه میکردیم؛ اما حالا باید فیس پرداخت کنیم که از هر معاینه از ۵۰ تا ۱۰۰ افغانی و از هر عملیات از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ افغانی میگیرند. در شفاخانههای دولتی نباید فیس پرداخت شود.»
بلال میافزاید: «این جا کسانی میآیند که بیبضاعت هستند، پول ندارند و مشکلات دارند. زیادتر از ولسوالیها میآیند، فقط به خاطری این جا میآیند که اقتصاد شان ضعیف است تا مشکلات شان برطرف شود و حالا این جا از مریضان ۵۰ تا ۱۰۰ افغانی فیس گرفته میشود و معلوم هم نیست که این فیس اصلی است یا نیست.»
از سویی هم، فاطمه محبی، فعال مدنی در غزنی، با انتقاد از طرح گرفتن فیس، میگوید که هماکنون مردم توان پرداخت پول به شفاخانههای دولتی را ندارند و به گفتهی او، حکومت پیش از ایجاد هر طرحی باید شرایط اقتصادی مردم را در نظر بگیرد.
او میافزاید: «طوری که همهی ما شاهد هستیم، وضعیت اقتصادی مردم آن قدر خوب نیست که بتوانند فیس را پرداخت کنند. به همین خاطر خواهش میکنیم که این فیس را لغو کنند و نباید مسئولان و داکتران از مریضان در شفاخانههای دولتی غزنی فیس بگیرند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
این در حالی است که مسئولان ریاست صحت عامهی غزنی، میگویند که گرفتن فیس بر اساس طرح تأییدشده و هدایت وزارت صحت عامه صورت میگیرد.
رسولخان نظری، رییس صحت عامهی غزنی، به سلاموطندار از شفافیت در گردآوری فیس اطمینان میدهد و میگوید که بر اساس یک راهکار شفاف، پول فیس بیماران از طریق مستوفیت به بانک واریز میشود.
پرداخت فیس به شفاخانههای دولتی در حالی بیماران و بیمارداران در غزنی را نگران کرده است که شفاخانهی حوزهای این ولایت تا آغاز سال روان خورشیدی از سوی مؤسسههای همکار تمویل و تجهیز میشد و اخیراً با توقف حمایتها، هزینههای این شفاخانه بیشتر از بودجهی وزارت صحت عامه تأمین میشود.