باشنده‌گان و مسئولان محلی شماری از ولسوالی‌های غور می‌گویند، بیش از دو ماه می‌شود که مراکز درمانی این ولایت با کمبود دارو روبه‌رو است. ولسوالی‌های دولتیار، چهارسده، پسابند، دولینه، ساغر، تولک و تیورۀ ولایت غور، از جمله ولسوالی‌های‌ هستند که با کمبود دارو روبه‌رواند.

آنان به سلام‌وطندار می‌گویند، کمبود دارو در مراکز درمانی این ولسوالی‌ها مردم را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است.

عیدگل رحمانی، باشندۀ دولتیار می‌گوید، با آن‌که این ولسوالی نزدیک‌ترین ولسوالی به شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور می‌باشد، اما از امکانات بهتر صحی محروم است و دارویی که برای مراکز درمانی دولتیار در نظر گرفته می‌شود، بسنده نیست.

او می‌گوید: «وقتی‌که ادویه به این ولسوال می‌رسد، دو یا سه هفته را کفایت می‌کند، اما دو یا سه هفته دیگر را اصلن ادویه نیست.»

محمدطاهر افضلی، ولسوال دولینه غور می‌گوید، باشنده‌گان این ولسوالی همواره با کمبود دارد روبه‌رو هستند. به گفتۀ او، در برخی مراکز درمانی این ولسوالی افزون بر کمبود، دارو پزشک زن نیز وجود ندارد.

آقای افضلی می‌گوید: «بار بار ما مشکلات کمبود ادویه را گفتیم کمبود پرسونل کلنیک را گفتیم، حتی دو سال می‌شود داکتر زنانه ندارند.»

عبدالاحد، سرپرست ولسوالی پسابند نیز از کمبود دارو در مراکز درمانی این ولسوالی‌ انتقاد می‌کند و می‌گوید، باشنده‌گان این ولسوالی به گونۀ جدی با کمبود دارو روبه‌رواند. او می‌گوید:«به هر بیمار که مراجع می‌کند، پاکت تابلت را قیچی می‌کنند مثلاً از ۱۰ تابلیت نصفش را می‌دهند، یعنی ۵ تابلت به یک بیمار.»

حبیب‌الله راجی، فرمانده پولیس ولسوالی چهارسده غور نیز با انتقاد از کمبود دارو در مراکز درمانی این ولسوالی‌ می‌گوید، طالبان با بسته‌کردن راه‌های مواصلاتی ولسوالی‌های چهارسده و پسابند، مانع انتقال دارو به مراکز درمانی شده‌اند.

فرمانده پولیس چهارسده می‌افزاید: «برای یک مدت ۱۵ تا ۲۰ روز مشکل مردم را به گونۀ ابتدایی حل می‌کنند، با آن‌هم ادویه‌ که می‌آید برای بیماران بسنده نیست، چون شمار بیماران زیاد است.»

مسئولان محلی این ولسوالی‌ها می‌گویند که بارها این مشکل را با مسئولان ادارۀ محلی غور شریک ساخته‌اند، اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

عبداللطیف رحیمی، سرپرست ریاست صحت غور با آن‌که کمبود دارو در ولسوالی‌های این ولایت را می‌پذیرد، اما می‌گوید که به علت نبود امنیت نمی‌توانند از مراکز درمانی این ولسوالی‌ها نظارت کنند و مشکل کمبود دارو را رفع سازند.

او می‌افزاید که انتقال داور به مراکز درمانی این ولایت کار نهاد هماهنگی کمک‌های انسانی یا CHA می‌باشد که باید سروقت دارو را به این ولسوالی‌ها برساند.

لعل‌محمد سنجرانی، رئیس نهاد هماهنگی کمک‌های انسانی یا CHA می‌گوید، کارمندان این نهاد تلاش دارند تا با انتقال دارو به این ولسوالی‌ها، تا سه ماه آینده این مشکل را حل کنند.

ولایت غور در غرب کشور از ولایت‌های کوهستانی و دشوارگذر است. باشنده‌گان این ولایت همه ساله در فصل سرما برای انتقال بیماران‌شان به مراکز درمانی و نبود دارو با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: