توماس نیکلسون، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، از نشست نمایندهگان و فرستادهگان ویژۀ کشورهای عضو این اتحادیه برای افغانستان، خبر داده است.
نیکلسون صبح امروز (شنبه، بیستویکم جوزا) در توییترش نوشته که این نشست در بروکسل برگزار شده است. کارشناسان خارجی در زمینۀ حقوق بشر و اقتصاد نیز در این نشست حضور داشتهاند.
توماس نیکلسون گفته که در این نشست دربارۀ بدترشدن وضعیت حقوق بشر بهویژه برای زنان، دختران و گروههای قومی، نبود مشارکت سیاسی و ناتوانی امارت اسلامی در اتخاذ و اجرای سیاستهای منسجم در راستای تعهدات به مردم افغانستان، نگرانی شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان افزوده است که این اتحادیه بر تعهد خود برای پشتیبانی از مردم افغانستان میایستد. اما بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، در گفتوگو با سلاموطندار موارد نقض حقوق بشر در افغانستان را رد میکند و میگوید که اتحادیۀ اروپا براساس معلومات نادرست، از نقض حقوق بشر در افغانستان نگرانی کرده است.
او میافزاید: «این ادعاها را ما جدی رد میکنیم. ادعاها و گزارشهایی که از سوی سازمانهای بیرونی پخش میشوند، مبتنی بر معلومات نادرست میباشد، حقایق عینی که در کشور ما است، این است که امارت اسلامی در چوکات اصول اسلامی با تمام اتباع کشور برخورد دارد.»
در همین حال، برخی از آگاهان حقوق بشر میگویند که برگزاری اینگونه نشستها و نگرانی دربارۀ وضعیت حقوق بشر، به بهبود وضعیت در افغانستان نمیانجامد.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
عبدالبصیر نبیزاده، آگاه حقوق بشر و استاد دانشگاه، به سلاموطندار میگوید که جهان باید با تحمیل فشارهای عینی و واقعی، امارت اسلامی را وادار به تغییر پالیسی کند.
از سویی هم، جواد حسینی، آگاه مسائل سیاسی، اجازهندادن دانشآموزان دختر بالاتر از صنف ششم به مکتب، مشارکتنداشتن مردم در حکومتداری و توجهنداشتن به عفو عمومی را، از موارد نقض حقوق بشر در افغانستان عنوان میکند.
نگرانیها از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حالی بیان میشود که پس از تسلط دوبارۀ امارت اسلامی، نهادهای بینالمللی از افزایش نقض حقوق بشر در افغانستان سخن زدهاند. به تازهگی دیدبان حقوق بشر گفته که تخطیهای حقوق بشری در افغانستان جدیست و باید بهطور دقیق بررسی شود.