مسئولان در وزارت صحت عامهی حکومت سرپرست، روز یکشنبه، ۴ قوس، در برنامهای به مناسبت «هفتهی جهانی مقاومت میکروبها در برابر داروهای ضدمیکروب»، میگویند که مصرف خودسرانهی داروها سبب پایینآمدن مقاومت بدن در برابر میکروبها میشود.
آنها، میافزایند که کمبود وسایل تشخیص بیماریهای گونهگون، پایینبودن سطح تشخیص پزشک و داروخانه از بیماری و ناآگاهی مردم در استفادهی مناسب و به جا از داروها، آن را به معضلی در کشور تبدیل کرده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
وحدت الکوزی، رییس عمومی طب معالجوی وزارت صحت عامه، در این باره میگوید که کمبود وسایل برای تشخیص بیماریها، کمبود کادر درمانی متخصص و آگاهینداشتن مردم از چهگونگی مصرف داروها، از دلیلهای اصلی مقاومشدن میکروبها در برابر دارو است.
او میافزاید: «میکروبها مقاومت شان در برابر داروها زیاد شده است. بسیاری از افراد به گونهی خودسرانه از داروها استفاده میکنند؛ در این بخش آگاهی مردم کم است و این سبب شده که مقاومت میکروبها در برابر داروها بیشتر شود.»
رییس عمومی طب معالجوی وزارت صحت عامه، تأکید میکند که برای حل این چالش، این وزارت پروتکل ۵۰فقرهای را ایجاد کرده است که بر بنیاد آن، پزشکان مسلکی برای هر بیماری تعیین و دارو به بیمار نیز مطابق معیارهای جهانی داده میشود.
مصرف بیش از اندازه یا نادرست آنتیبیوتیکها، به باکتریها این امکان را میدهد که به مرور زمان نسبت به داروها مقاوم شوند. این موضوع نه تنها درمان عفونتها را دشوارتر میکند؛ بل منجر به هزینههای درمانی بالاتر و طولانیترشدن دوران بیماری میشود.
احمدناصر حنفی، رییس خدمات تشخیصیهی وزارت صحت عامه، میگوید: «مصرف خودسرانهی آنتیبیوتیک و استفادهی زیاد آن سبب بیاهمیتشدن داروهای ضدمیکروب میشود. کنترل ضعیف انتانها و تجویز بیمورد دارو از سوی پزشکان سبب بیاثرشدن دارو میشود.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
رییس خدمات تشخیصیهی وزارت صحت عامه، میافزاید که قرار است سازمان جهانی بهداشت وسایل پیشرفتهی تشخیص بیماریها را در اختیار سکتور صحت افغانستان قرار دهد.
بر بنیاد آمارها، سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در جهان به دلیل بیتأثیرشدن داروها در برابر میکروبها میمیرند و ۱.۴ تریلیون دالر هزینهی ساخت داروهای ضدمیکروب میشود.