شماری از خبرنگاران با شکایت از محدودیتهای روزافزون سرراه دسترسی رسانهها به اطلاعات، میگویند که این محدودیتها، فعالیتهای خبرنگاری آنها را با سکتگی روبهرو کرده است.
زیارمل هوتکی، خبرنگار در کابل، میگوید که شماری از سخنگویان حکومتی از شریکسازی اطلاعات به خبرنگاران خودداری میکنند و شماری هم اطلاعات ناکافی و ناقص را در دسترس رسانهها قرار میدهند. او میافزاید: «سخنگویان شماری از وزارتخانهها همکاری نمیکنند؛ هفتهی گذشته به یکی از سخنگویان پیام کردم؛ اما صحبت نکردند؛ خواست ما این است سخنگویان کامل همکاری کنند با رسانهها.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
ذکیه، خبرنگار دیگری در کابل، میگوید: «شماری از وزارتخانهها و ادارهها همکاری شان بسیار محدود است یا اطلاعات را اصلن شریک نمیکنند؛ شماری که شریک میکنند معلوماتی که مورد نیاز رسانهها است، آن را بهموقع نمیدهند.»
با این حال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که مسئولان امارت اسلامی با رعایت پالیسی و در صورت در دسترسبودن اطلاعات، آن را با رسانهها شریک میکنند. او میافزاید: «برخی مسائل است که از نظر امنیتی و پالیسیها جواب در دست نیست؛ در این موردها رسانهها باید حوصلهمندی داشته باشند و پالیسی را در نظر بگیرند؛ معلوماتی که در دسترس باشد حتماً شریک میشود.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در سوی دیگر، خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعاتوفرهنگ، به رسانهها اطمینان میدهد که این وزارت به گونهی دوامدار برای ازمیانبرداشتن چالشها سرراه دسترسی به اطلاعات تلاش میکند. «به تازگی وزارت اطلاعاتوفرهنگ برنامهی همآهنگی میان رسانهها، خبرنگاران، مسئولان و سخنگویان ادرهها در تمام زونها را راهاندازی کرده؛ باز هم برنامههای وسیعتری را در این راستا روی دست داریم.»
پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، دسترسی خبرنگاران به اطلاعات محدود شده و فعالیتهای رسانهای نیز، با محدودیتهای زیادی روبه رو شده است.