با روی‌کارآمدن حکومت امارت اسلامی در افغانستان، زنان از حقوق کار و آموزش محروم شده‌اند. این قشر جامعه برای احقاق حقوق‌‌شان بارها دست به اعتراض زده‌اند.

در تازه‌ترین فرمانی که روز گذشته (جمعه، دوازدهم قوس/آذر) از سوی ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان صادر شد، نیز به حقوق کار و آموزش زنان اشاره‌یی نشده است که این مسأله واکنش شماری از فعالان حقوق زن را برانگیخته است.

شماری از فعالان حقوق زن می‌گویند که انتظار می‌رفت تا پیش از همه دربارۀ حقوق کار، آموزش و مشارکت سیاسی زنان که از حقوق اساسی آنان شمرده می‌شود، تصمیم گرفته می‌شد. آنان تأکید می‌کنند که موضوع ازدواج و میراث که در فرمان روز گذشته آمده است، از حقوق فردی زنان است و خودشان نیز می‌توانند در این باره تصمیم بگیرند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

اوگی امیل، فعال حقوق زن به‌ این باور است که امارت اسلامی باید دربارۀ کار و آموزش زنان و دختران فرمان صادر و زمینۀ حضور آنان را در جامعه فراهم کند.

هُدا خموش، دیگر فعال حقوق زن نیز در واکنش به این فرمان رهبر امارت اسلامی در فیس‌بوکش نوشته است: «هیچ حقی در مورد آموزش، کار و مشارکت سیاسی ما درج نشده، زنان امروز به ارزش‌های فراتر از این نیاز دارند. ما حق تحصیل، حق کارکردن و اشتراک در کرسی‌ها داریم.»

اما مسئولان امارت اسلامی تأکید می‌کنند که زمینۀ کار و آموزش زنان نیز فراهم می‌شود. بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی به سلام‌وطندار می‌گوید که زنان از جامعه حذف نشده‌اند و حکومت امارت اسلامی برای ایجاد تسهیلات در زمینۀ کار و آموزش به آنان متعهد است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

فرمان تازۀ رهبر امارت اسلامی افغانستان در کنار انتقادها، استقبال‌ها و حمایت‌هایی را نیز به‌ هم‌راه داشته است. توماس وِست، نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ آمریکا برای صلح افغانستان با استقبال از این فرمان گفته است که زنان نیاز دارند تا به حق کار، آموزش، سیاست و حضور در رسانه‌ها نیز دست پیدا کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: