پس از آغاز گفتوگوهای صلح بینالافغانی در دوحه، میزان خشونتها و قتلهای هدفمند در کشور، بهویژه در کابل و بزرگشهرها افزایش یافته است.
رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی روز گذشته (دوشنبه، چهارم حوت/اسفند) در توییتر نوشته است که امکان دارد از فردا میزان خشونتها در کشور کاهش یابد.
رئیس پیشین امنیت ملی در حالی این گفتهها را مطرح کرده است که اعضای هیأتهای گفتوگوکنندۀ صلح بینالافغانی پس از دو ماه بیهیچ گونه نشستی، روز گذشته باهم دیدار و گفتوگو کردند.
رحمتالله نبیل نوشته است: «من فکر میکنم سر از فردا میزان خشونتها کاهش مییابد. اگر به چند مورد اخیر دقیق شویم، شاید با من موافقت کنید، ببینیم که وضعیت چهگونه خواهد شد.»
I think from tomorrow onward there might be some reduction in violence! Connect some recent dots, you may agree with me. Lets see, how the situation will move forward? It might be not a perfect one, but @POTUS may leave much better legacy behind in #AFG. https://t.co/GdeH2IqFeN
— Rahmatullah Nabil (@RahmatullahN) February 22, 2021
شماری از آگاهان امور هم به این باورند که فشارهای بینالمللی بر طالبان سبب شده تا خشونتها را کاهش دهند؛ زیرا همۀ کسانی که در موضوع صلح افغانستان درگیر اند، به این باورند که طالبان مطابق به موافقتنامۀ دوحه عمل نکردهاند.
فیضالله جلال، استاد دانشگاه و کارشناس سیاسی میگوید که فشارهای بینالمللی و حاضرنشدن آمریکا برای بیرونکردن سربازانش از افغانستان سبب شده است تا طالبان با کاهش خشونتها موافقت کنند.
عتیقالله امرخیل، آگاه نظامی نیز به همین نظر است. او میگوید، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو در نشست وزیران دفاع این سازمان تصمیم گرفت تا فرارسیدن زمان مناسب، افغانستان را ترک نکند که این موضوع روی طالبان تأثیر کرده است. به گفتۀ آقای امرخیل، امیدواری وجود دارد که میزان خشونتها در کشور کاهش یابد.
این گفتهها در حالی مطرح میشود که رئیسجمهور غنی روز گذشته در گفتوگو با بیبیسی گفته است، صلح مهمتر از تکمیلشدن دورۀ کاری پنجسالهاش است.
آگاهان نظامی میگویند که رفتار نرم رئیسجمهور غنی با طالبان نیز روی کاهش میزان خشونتها اثرگذار است.