حدود پنج ماه پیش گفتوگوهای مستقیم میان نمایندهگان حکومت افغانستان و گروه طالبان در دوحۀ قطر آغاز شد؛ اما تاکنون این گفتوگوها نتیجۀ قابل قبولی برای مردم افغانستان نداشته است.
در ادامۀ این وضعیت، اعضای مجلس نمایندهگان کمیسیونی را زیر نام «کمیسیون صلح» ایجاد کردهاند که در رأس آن میررحمان رحمانی، رئیس این مجلس قرار دارد.
این کمیسیون که به تازهگی ایجاد شده، ۲۱ عضو دارد و قرار است در مشوره با شورای عالی مصالحۀ ملی، وزارت دولت در امور صلح و هیأتهای گفتوگوکننده در دوحه عوامل بنبست به میان آمده در گفتوگوهای صلح را ریشهیابی کرده و طرح جامعی را بسازند.
میررحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندهگان که ریاست این کمیسیون را نیز بر عهده دارد امروز (یکشنبه، ۱۲ دلو/بهمن) در نخستین نشست این کمیسیون میگوید، گفتوگوهای صلح افغانستان بنابر دلایل ناروشنی با تأخیر روبهرو شده است. به گفتۀ آقای رحمانی، پس از این هیأت صلح مجلس نمایندهگان و اعضای این مجلس باید از تمامی موارد مرتبط به صلح آگاه و به گونۀ مستقیم شامل این روند باشند.
رئیس مجلس نمایندهگان میگوید که حکومت و گروه طالبان یکدیگر را به کندی و تعلل در روند صلح متهم میکنند.
آقای رحمانی میافزاید که رهبری حکومت و گروه طالبان به هدف رسیدن به قدرت خواست مردم را نادیده گرفتهاند. به گفتۀ او، کمیسیون صلح مجلس نمایندهگان تلاش میکند با طرح جامع برای رسیدن به صلح، به بنبست کنونی پایان دهد.
این در حالیست که نزدیک به سه هفته از آغاز دور دوم گفتوگوهای صلح میان هیأتهای دولت و طالبان در دوحه، پایتخت قطر میگذرد، اما این گفتوگوها تاکنون پیشرفتی نداشته است.
شماری از اعضای گفتوگوکنندۀ دولت در دوحه نیز میگویند که بنبستی در گفتوگوهای صلح به وجود نیامده است، اما گفتوگوها دچار رکود و وقفه شده است. آنان، دلیل توقف گفتوگوها را عدم تمایل جدی طالبان برای ادامۀ این گفتوگوها عنوان میکنند.