نُه روز پیش (جمعه، ۸ میزان)، دانشآموزان مرکز آموزشی کاج در غرب کابل در حالی که سرگرم کانکور آزمایشی بودند، هدف حملهی انتحاری قرار گرفتند؛ رویدادی که ۵۳ کشته و ۱۱۰ زخمی بر جای گذاشت.
این حمله، واکنشهای گستردهی مردم در افغانستان و جهان را به همراه داشت که از دیروز به این سو، دامنهی این اعتراضها گستردهتر شده و شهروندان افغانستان در نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان، برای توقف «نسلکشی هزارهها»، گردهمآییهای اعتراضی برپا کردند.
امروز، معترضان با انتشار قطعنامهی واحد، از نهادهای بینالمللی خواهان تحقیق در بارهی «نسلکشی هزارهها» در افغانستان شدند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
علی فولادوند، یک تن از برگزارکنندگان راهپیماییهای اعتراضی، میگوید که خواهان بهرسمیتشناختن «نسلکشی هزارهها» از سوی سازمان ملل متحد اند.
او میگوید: «این اعتراضها با یک قطعنامهی واحد در نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان پایان یافت و خواست معترضان کاهش خشونت و بهرسمیتشناختن نسلکشی هزارهها در سازمان ملل متحد است.»
در همین حال، شماری از معترضان با تأکید بر ادامهدادن به این اعتراضها، میگویند تا زمانی که نسلکشی هزارهها از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نشود، از راه شان برنمیگردند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
داوود ناجی، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان در دولت پیشین، به سلاموطندار میگوید: «مردم از همه کشورها حمایت کردند و این اعتراضها باید ادامه پیدا کند. باید از طریق سازمان ملل متحد و نهادهای دیگر در این مورد تحقیق صورت بگیرد و باید مردم به خواستههای شان برسند.»
اعتراضها به نسلکشی هزارهها در کنار حرکتهای میدانی در ولایتهای گوناگون افغانستان و شهرهای جهان، در شبکههای اجتماعی نیز رنگ جدیای به خودش گرفته و از روز رویداد کاج تا کنون، هشتگ «StopHazaraGenocide#» بیشتر از ۷ میلیون بار در تویتر همرسانی شده که شماری از چهرههای فرهنگی و سیاسی جهان نیز، به آن پیوسته اند.