سازمان حفاظت از کودکان یا «Save the Children» در گزارشی گفته که زندهگی دختران در یک سال پسین در افغانستان درهم شکسته است. این سازمان افزوده است که دختران از جامعۀ افغانی طرد شده و به فقر و گرسنهگی رها شدهاند.
براساس گزارش سازمان حفاظت از کودکان، از ۸۸ درصد کودکان دختر در افغانستان والدینشان خواستهاند که آنان برای بهبود وضعیت مالی خانوادههایشان تن به ازدواج دهند.
در گزارش سازمان حفاظت از کودکان آمده که بحران اقتصادی، خشکسالی شدید و محدودیتهای وضعشده از سوی امارت اسلامی، سبب شده است که ۹۷ درصد خانوادهها نتوانند برای فرزندانشان غذای کافی فراهم کنند.
سازمان حفاظت از کودکان گفته است که دختران افغان بهدلیل فقر و گرسنهگی، انرژی کافی برای درسخواندن، بازی و کار ندارند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
در گزارش نوشته شده است: «وضعیت اقتصادی سبب افزایش ازدواج کودکان شده است. از میان کودکانی که در سال گذشته برای بهبود وضعیت مالی خانواده خواسته شده ازدواج کنند، ۸۸ درصد دختر بودهاند.»
در همین حال، شماری از کودکان دختر در کابل با ابراز نگرانی از وضعیت بههمریختهٔ اقتصاد خانوادههایشان به سلاموطندار میگویند که آنان پس از تحولات اخیر در افغانستان با بحران اقتصادی روبهرو شدهاند.
سکینه و بیبیحوا، دو تن از این کودکان میگویند با آنکه از صبح تا شام از طریق دستفروشی ۵۰ تا ۲۰۰ افغانی درآمد دارند، اما این درآمد پاسخگوی نیازهای خانوادههایشان نیست. آنان از مسئولان امارت اسلامی میخواهند که در بخش رفع مشکلات اقتصادیشان رسیدهگی کنند.
از سویی هم، شماری از فعالان حقوق کودکان در گفتوگو با سلاموطندار میگویند که با گذشت هر روز فقر و گرسنهگی دامن بسیاری از کودکان را میگیرد. آنان میافزایند در صورتی که به این مشکل کودکان رسیدهگی نشود، کودکان به ناامیدی و افسردهگی روبهرو خواهند شد.
فعالان حقوق کودکان، امارت اسلامی را به نداشتن برنامۀ درست برای بهبود وضعیت کودکان مقصر میدانند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
شمعه کتوازی، یک تن از فعالان حقوق کودکان، میگوید: «ما میبینیم که با گذشت هر روز فقر و بیچارهگی زیاد میشود و خواست و نیازهای کودکان برابر نمیشود، چه از لحاظ تعلیمی باشد، غذایی یا خوراکی باشد. اگر خواستههای کودکان تأمین نشود، به بیماریهای مختلف از جمله گوشهگیری، خشنبودن، غمگینی، افسردهگی و ناامیدی روبهرو میشوند.»
سازمان حفاظت از کودکان در این گزارش نیز گفته است که دختران در گفتوگو با آنان گفتهاند از اینکه دیگر نمیتوانند به مکتب بروند، ناامید و عصبانیاند.
براساس گزارش این سازمان، بیش از ۴۵ درصد از دختران در مقایسه با ۲۰ درصد پسران تأکید کردهاند که مشکلات اقتصادی، محدودیتهای امارت اسلامی و نگرشهای جامعه بهعنوان مانعهای اصلی آموزش در برابر آنان است.
خواستیم در پیوند به این گزارش دیدگاه سخنگویان امارت اسلامی را داشته باشیم؛ اما با تماسهای پی هم موفق نشدیم.