نمایندهگان شورای ولایتی و فعالان مدنی پکتیا میگویند که این ولایت براساس جمعیت و موقعیت جغرافیایی خود مرکز حوزۀ جنوبشرق کشور بهشمار میرود. اما امکاناتی که به پکتیا داده میشود، براساس سروی جمعیت ۴۲ سال است که این مقدار امکانات برای ارایۀ خدمات به جمعیت کنونی این ولایت بسنده نیست.
عبدالمالک زازی، رئیس شورای ولایتی پکتیا و ساحل منگل، از فعالان مدنی این ولایت میگویند که آنان در چند سال گذشته خواستار ارتقای پکتیا به ولایت درجهیک شدهاند؛ اما این خواستۀ آنان تاکنون پذیرفته نشده است.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
به گفتۀ آنان، بودجۀ پکتیا براساس سرشماری سال ۱۳۵۲ داده میشود که برای جمعیت کنونی بسنده نیست و برای پیشرفت و ارایۀ خدمات بهتر به باشندهگان، باید بودجه براساس جمعیت کنونی این ولایت داده شود.
سیدآجان بسمل، آمر ثبت نفوس ادارۀ احصائیه و معلومات پکتیا به سلاموطندار میگوید، آمار دقیقی از جمعیت این ولایت را در دست ندارد و هر سال براساس سرشماری پیشین به گونۀ تخمینی جمعیت پکتیا را ۲.۵ درصد افزایش میدهند که بر این اساس جمعیت این ولایت اکنون به ۶ هزار تن رسیده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، مسئولان ادارۀ ولایتی پکتیا میگویند که با جمعآوری اطلاعات و ارقام از مراجعهکنندهگان به نهادهای مختلف دولتی از طریق فورمهای مشخص، آمار توزیع شناسنامه و شمار نوزادان و برگشتکنندهگان، جمعیت این ولایت اکنون به بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن میرسد.
عبدالولی سهی، معاون والی پکتیا میگوید، جمعیت کنونی این ولایت چند برابر جمعیت پیشین است که نیازمند ارایۀ خدمات بیشتر است. به گفتۀ او، نبود آمار دقیق از شمار جمعیت، آنان را با مشکل روبهرو کرده؛ زیرا امکاناتی که به ولایتها اختصاص داده میشود، براساس شمار جمعیت آن ولایت است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
گفتنیست پکتیا مرکز حوزۀ جنوبشرق کشور است و رئیسجمهور غنی در سفری که به این ولایت داشت، به ادارههای ذیربط دستور داد تا امکانات و تشکیلات ولایت درجهیک را در اختیار پکتیا قرار دهند؛ اما این موضوع هنوز عملی نشده است.