هرچند برای تهیۀ گزارش به مراسم خاکسپاری زیادی رفتهام، اما این بار با دفعههای گذشته فرق میکرد. پیش از این جنازههای قربانیان حملههای انتحاری و انفجاری در گورستانهای عمومی دفن میشدند، اما این نخستینبار بود که گورستانی را در کوچه و پسکوچههای کابل شاهد بودم؛ جایی که شاید تنها ۲۰ گورِ دیگر وجود داشت و امروز به تعداد مردهگان در این گورستان اضافه میشد.
مینا خیری، گویندۀ خبر آریانانیوز و مادرش مهمانان تازهوارد این گورستان بودند و احتمالاً مینا جوانترین فردیست که با آرزوهای بسیار در این گورستان خفته است. مینا خیری در انفجار شام پنجشنبۀ گذشته در ساحۀ «پل سوخته» شهر کابل نخست زخمی شد و بعد در اثر زخمهای عمیق در شفاخانه جان باخت. خواهر مینا در این رویداد شدید زخمی شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
بستهگان مینا میگویند که او پس از انفجار نخست روز پنجشنبه در ساحۀ «چهارقلعۀ چهاردهی» با خانوادهاش تماس گرفته و از سالمبودن اعضای خانوادهاش مطمین میشود. مینا پس از ختم کار به خانه برگشته و برای خرید با مادر و خواهرش راهی بازار میشوند؛ بیخبر از اینکه در راه برگشت به خانه انفجار ماین مغناطیسی جان او و مادرش را خواهد گرفت.
عارف خیری، پدر مینا که حال مساعدی ندارد، اما در پی آن است که برای چند لحظه خود را سرپا نگه داشته و برای آخرینبار صورت بیروح دختر و همسرش را ببیند.
عارف میگوید که ریختن خون غیرنظامیان راه به جایی نمیبرد. او از کارکرد حکومت در تأمین امنیت شهروندان، بهویژه خبرنگاران انتقاد میکند و میافزاید که حکومت برنامهیی در این زمینه ندارد.
سلاموطندار را در یوتیوب دنبال کنید
عارف خیری میگوید: «اگر آنها به این فکر باشند که در این وطن حالت بد را میآوریم، موفق نخواهند شد. این کار در اسلام و انسانیت جور نمیآید. مثل من هزاران فامیل دیگر را نیز به خاک و خون کشاندهاند. تمام دنیا میفهمد که ریختن خون ناحق را کسی جهاد نمیگوید. خانم و دخترم چه گناهی داشتند که آنها را به خاک و خون کشاندند. در مورد اینکه حکومت نمیتواند امنیت را تأمین کند، هیچ گفتنی نداریم، خجالتآور است.»
در همین حال، شریف حسنیار، مسئول آریانانیوز در مراسم خاکسپاری مینا خیری میگوید، او از کارمندان پُرتلاش آریانانیوز بود که همواره بر حفظ آزادی بیان تأکید داشت.
آقای حسنیار میافزاید: «ما متأسفانه در خانوادۀ آریانا و آریانانیوز یکی از همکارهای خوب خود را که نمونۀ اخلاق، شجاعت، استعداد و توانایی بود، از دست دادیم. ما بدون شک یکی از خواستهای مینا را که آزادی بیان بود، تعقیب میکنیم و عقبگرد نداریم و ادامه خواهیم داد. با خاموشساختن صدای مینا خیری صدای مردم افغانستان و صدای برابری و نسل جوان خاموش نمیشود.»
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
ارگ ریاستجمهوری همانند رویدادهای دیگر به محکومیت این رویداد پرداخته و آن را تروریستی خوانده است.
در اعلامیۀ ارگ آمده است: «تروریستان باید بدانند که با افزایش خشونت بالای افغانها و ایجاد فضای رعب و ترس، بهجز انزجار و نفرت مردم، چیز دیگری را بهدست نخواهند آورد.»
بهدنبال قتل نعمت روان، گویندۀ پیشین طلوعنیوز، مینا خیری دومین کارمند رسانهییست که در سال ۱۴۰۰ کشته میشود.