دومین نشست تقویت همآهنگی و همکاریهای استراتژیک میان ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی و سکتور خصوصی امروز در کابل گشایش یافت.
مسئولان ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، میگویند که این نشست دوروزه به هدف بررسی فرصتها، چالشها، بهبود کیفیت نصاب آموزشی و ایجاد فرصتهای کاری، برگزار شده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
غلامسعید احساس، معاون امور تخنیکی و مسلکی این اداره، میگوید که ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی در تلاش فقرزدایی و تربیت نیروهای کاری متخصص در افغانستان است. او میافزاید: «از وزارت مخابرات و دیگر نهادها میخواهیم که تکنولوژی جدید را در اختیار دانشآموزان ما قرار دهند؛ از وزارت آب و انرژی میخواهیم که در بخش مدیریت آب برنامههای آموزشی را برگزار کند.»
در همین حال، مسئولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان و وزارت معادن و پترولیم با تأکید بر اهمیت آموزش افرادی حرفهای برای ادارههای حکومتی و غیرحکومتی، میگویند که اکنون بازار کار افغانستان به نیرو کار مسلکی و متخصص نیاز بیشتری دارد.
یونس مهمند، سرپرست اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، میگوید: «ما خواستار همکاری استیم در بخشهای گوناگون؛ برای مکانیزهشدن زراعت به افرادی مسلکی نیاز داریم.»
ضیاالرحمان ایوبی، معین وزارت معاد و پترولیم، میگوید که این وزارت از برنامههای ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی پشتیبانی میکند. «افراد مسلکی را از کشورهای دیگر داخل میکنیم؛ از طریق آموزشهای حرفهای جوانان میتوانند برای بهبود اقتصادی کار کنند.»
درهمین حال، مسئولان بانک مرکزی افغانستان، میگویند که این بانک به افرادی مسلکی زمینهی کار را فراهم میکند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
منصور، نماینده بانک مرکزی افغانستان، میگوید: «ما تلاش میکنیم در کشور به افرادی مسلکی زمینه ی کار را فراهم کنیم و سکتور بانکی و مؤسسههای بانکی میتوانند به افرادی مسلکی زمینهی کاری شان را فراهم کنند.»
در جریان این نشست، چهار تفاهمنامهی همکاری میان ادارهی تعلیمات تخنیکی و مسلکی و چهار مؤسسهی داخلی به امضا رسید. اینتفاهمنامهها به هدف ارتقای ظرفیت آموزگاران، فراهمسازی زمینهی آموزشهای حرفهای و فرصتهای شغلی به امضا رسیده است.