انستیتیوت مطالعات استراتژیک افغانستان نظرسنجی تازه‌اش زیر نام «نگرش و عمل‌کرد مردم نسبت به کووید ۱۹ و ارزیابی تأثیر همه‌گیری آن در افغانستان» را امروز منتشر کرد. این نظرسنجی از راه گفت‌وگوی مستقیم با ۲ هزار و ۹۰۷ تن در ۳۴ ولایت تهیه شده است.

یافته‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد در حالی ‌که تمام شهروندان کشور به‌ویژه قشر باسواد جامعه، دربارۀ کرونا، تأثیرات و نیز رهنمودهای وزارت صحت‌ آگاهی کامل دارند، اما این ویروس را جدی نمی‌گیرند و با بی‌پروایی با آن برخورد می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

نرگس نیازی، مشاور وزارت صحت‌ و از نویسنده‌گان این نظرسنجی می‌گوید، ۵۰ درصد مردم به این باور اند که کرونا وجود ندارد و این ماجرا ساختۀ افراد سودجوست. به گفتۀ بانو نیازی، ۵۰ درصد مردم به این باور اند که ویروس کرونا نشانۀ قهر و غضب خداوند بر گناه‌کاران است.‌

نرگس نیازی، مشاور وزارت صحت‌ و از نویسنده‌گان این نظرسنجی می‌گوید، ۵۰ درصد مردم به این باور اند که کرونا وجود ندارد.

مشاور وزارت صحت‌ می‌افزاید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که یک ‌سال بعد از همه‌گیری کرونا، سطح آگاهی مردم دربارۀ این ویروس بالاست؛ اما خلایی بین دانش و عمل‌کرد مردم وجود دارد. تقریباً تمام مردم آگاهی دارند؛ اما از میان مردم فقط ۳۵ درصد از ماسک استفاده می‌کنند.»

براساس یافته‌های نظرسنجی انستیتیوت مطالعات استراتژیک افغانستان، ۵۰ درصد مردم می‌گویند که هنوز به این ویروس مبتلا نشده‌اند و ۲۲ درصد دیگر دربارۀ درمان و تزریق واکسن کرونا معلوماتی ندارند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۰ درصد مردم در تأمین نیازهای اساسی خود دچار مشکل شده و ۸۲ درصد آنان در زمان قرنطینه غذای خود را جیره‌بندی کرده‌اند. وضع قرنطینه سبب افزایش خشونت‌های خانواده‌گی نیز شده است.

در این نظرسنجی آمده است که بی‌پروایی مردم نسبت به کرونا به بدترشدن وضعیت انجامیده است. با این همه، سازمان جهانی بهداشت هشدار می‌دهد که در صورت ادامۀ این بی‌پروایی‌ها، وضعیت بدتر خواهد شد.

داوود الطاف، آگاه مسایل اضطراری سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: «در هر سطح ما و شما ضرورت به این داریم که دربارۀ خود ویروس طریقه‌های انتشار وکنترلش معلومات کافی به‌دست بیاوریم تا بتوانیم خطر واقعات انفجاری را که اکنون ترسش وجود دارد، ما به یک حالت انفجاری روبه‌رو شویم، جلوگیری کرده باشیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، مسئولان وزارت صحت‌ بار دیگر از کم‌بود امکانات برای مبارزه با کرونا خبر می‌دهند و می‌گویند که اگر وضعیت بدتر شود، این وزارت توانایی مجادله با آن را ندارد.

در این نظرسنجی از وزارت صحت خواسته شده است که تدابیر مناسب را برای مبارزه با ویروس کرونا روی‌دست گیرد و در راستای بلندبردن آگاهی مردم اقدامات مؤثر انجام دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: