با وجود منابع و زمینه‌های فراوان تولید انرژی برق در افغانستان، هنوز حجم بسیاری از نیازمندی‌های این کشور از برق‌های وارداتی تأمین می‌شود. براساس معلومات شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، ۷۸ درصد برق این کشور وارداتی‌ست و تنها ۲۲ درصد برق مورد نیاز با استفاده از منابع داخلی تولید می‌شود.

با این حال، مسئولان شرکت برشنا می‌گویند که تنها ۳۸ درصد شهروندان افغانستان به برق دست‌رسی دارند. صفی‌الله احمدزی، رئیس علمیاتی شرکت برشنا، امروز در یک نشست خبری مسئولان این شرکت در کابل، می‌گوید: «در قسمت دست‌رسی مردم به برق بگویم که در عموم ۳۸ درصد مردم افغانستان دست‌رسی به برق دارند.»

در نشست ارائۀ گزارش یک‌ سالۀ شرکت برشنا، مسئولان این شرکت هم‌چنان اعلام کردند که افغانستان هم‌اکنون با کم‌بود ۳۸۰ مگاوات برق روبه‌روست.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ مسئولان شرکت برشنا، افغانستان به ۱۲۲۰ مگاوات برق نیاز دارد که از این میان تنها حدود ۸۴۰ مگاوات برق از کشورهای همسایه وارد یا هم از تولیدات داخلی تأمین می‌شود.

در همین حال، مسئولان شرکت برشنا از روی‌دست‌‌گیری طرحی خبر می‌دهند که براساس آن، بهای برق در سراسر کشور یکسان‌ خواهد شد. به گفتۀ مسئولان، این طرح با وزارت انرژی و آب شریک شده‌ است و پس از تصویب کابینه، عملی خواهد شد.

از سویی هم، در یک نشست خبری دیگر مسئولان وزارت انرژی و آب با ارائۀ گزارش کاری یک سالۀ این نهاد می‌گویند که این وزارت در بخش تولید انرژی و مدیریت آب، پروژه‌های متعددی را روی‌دست دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مسئولان این وزارت می‌پذیرند که با کم‌بود بودجه روبه‌رو اند و اما به گفتۀ آنان، برای تطبیق برنامه‌های‌شان تلاش دارند.

فرهاد محمودی، رئیس برنامه‌های انرژی وزارت انرژی و آب، در این باره می‌گوید: «متأسفانه ما با کم‌بود بودجه مواجه هستیم، اما نبود بودجه باعث نشده است که ما آرام بنشینیم و کاری نکنیم. خبر خوش این است که ما کنفرانسی برای جلب و تشویق سکتور خصوصی به‌خاطر سرمایه‌گذاری در سکتور آب و انرژی، حدود ۲۰۰ شرکت پیشنهاد اشتراک در این کنفرانس را دادند و در این کنفرانس ۱۳۲ پروژه پیشنهاد می‌شود.»

افغانستان برق وارداتی خود را از کشورهای تاجیکستان، ترکمنستان، ایران و اوزبیکستان وارد می‌کند. پس از تحولات سیاسی یک سال پیش که منجر به رکود اقتصادی و خراب‌شدن نظام بانکی کشور شد، در بخش واردات برق و پرداخت پول به کشورهای تأمین‌کنندۀ برق افغانستان، مشکلات به‌میان آمد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: