دفتر هم‌آهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد(اوچا) در افغانستان، به تازگی با پخش گزارشی اعلام کرده که بارندگی‌های شدید در روزهای پسین در این کشور، ۵۴۰ خانه‌ی مسکونی را ویران و هزار و ۵۰۰ جریب زمین کشاورزی را تخریب کرده است.

 در بخش از گزارش این نهاد آمده است: «بارندگی شدید در ۲۹ و ۳۰ مارچ در سراسر افغانستان، بیش از ۱۵۰۰ جریب زمین کشاورزی و بیش از ۵۴۰ خانه را تخریب کرده است؛ افزون بر این در هفت ولایت به شش پُل و ۴۵۰ کیلومتر جاده نیز خساره وارد شده است. شریکان بشردوستانه‌ی ما در هم‌آهنگی با مقام‌های حکومتی از جمله وزارت مبارزه با حوادث در حال آماده‌شدن برای کمک به خانواده‌های آسیب‌دیده هستند.»

اوچا، افزده که فاریاب، ننگرهار، دایکندی، ولایت‌های شمالی، شرقی و بخش‌های مرکزی افغانستان، بیش‌ترین زیان را از بارش باران و سیلاب‌های هفته‌ی گذشته دیده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در سوی دیگر، شماری از آسیب‌دیدگان رویدادهای طبیعی که در روزهای پسین خانه‌ها، باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی شان ویران شده است، از حکومت و نهادهای امداد‌رسان می‌خواهند که به وضعیت شان رسیدگی کنند.

محمدعارف، باشنده‌ی بادغیس، می‌گوید که در سیلاب‌های هفته‌ی گذشته خانه‌اش ویران شده است و اکنون او و کودکانش به سرپناه نیاز دارند. او می‌افزاید: «باران‌‎های شدید از شب شروع شد؛ توفان آمد؛ آب داخل خانه شد؛ ما نتوانیستیم وسایل را بیرون کنیم؛ تنها کودکان را بیرون کشدیم؛ همه‌ی وسایل ما را آب برد.»

خدای‌رام، باشنده‌ی ولسوالی مقر بادغیس نیز، می‌گوید: «جهزیه برای عروسی دخترم گرفته بودم همه زیر آوار شد؛ تا ۶۰۰ هزار افغانی خساره برایم وارد شده است؛ زمین‌هایم تخریب و دیوارهای خانه‌ی ما از بین رفته است.»

 قدرت‌الله، باشنده‌ی بدخشان، می‌گوید که پس از سرازیرشدن سیلاب تا اکنون هیچ گونه کمکی دریافت نکرده است. او می‌افزاید: «صبح می‌رفتم طرف نماز. کودکانم در خانه خواب بودند؛ بام خانه‌ی ما نشست کرد؛ همسایه‌ها خبر شدند کودکان را بیرون کشدیم؛ وسایل زیر خاک شد تا حالا به ما کمکی نشده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

ضامن، باشنده‌ی دایکندی نیز، می‌گوید: «درخت و زمین‌ها را تخریب کرده است؛ خانه‌ها و سر‌بندها را خراب کرده است؛ درخت‌های مثمر و غیرمثمر را هم برده است ؛۵۰ درخت بادام ما را برده است.»

 این در حالی است یک ماه پیش نیز،  بارش برف، باران و سرازیرشدن سیلاب در شماری از ولایت‌ها جان ۶۰ تن را گرفت و یک هزار و ۶۵۴ خانه‌ی مسکونی را ویران کرد.

همه‌ساله به دنبال بارش برف و باران در ولایت‌های گوناگون، شماری از خانه‌های مسکونی به دلیل غیرمعیاری‌بودن، ویران شده و همین گونه خانه‌ها و کشتزارهای زیادی در اثر سرازیرشدن سیلاب‌ها، تخریب و شماری از شهروندان نیز جان شان را از دست می‌دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: