دست کم ۱۳ ماه از رویکارآمدن دوبارهی حکومت سرپرست امارت اسلامی در افغانستان میگذرد؛ اما تا کنون این حکومت از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.
در همین حال، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، امروز در برنامهی «حسابدهی دولت به ملت» از کارکردهای این وزارت میگوید که آنان فصل تازهای از روابط با کشورهای بیرونی را آغاز کرده اند.
به گفتهی آقای متقی، هماکنون ۲۱ نمایندگی کشورها و سازمانهای بینالمللی در افغانستان فعالیت دارند و این وزارت با ۳۵ نمایندگی سیاسی و کنسولی افغانستان در بیرون از کشور، در ارتباط است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
امیرخان متقی در این نشست میافزاید که آنان در تعامل با کشورهای بیرونی، از یک رابطهی رسمی برخوردار اند.
سرپرست وزارت خارجه، سفرهایش برای شرکت در نشستهای برخی از کشورها پیرامون افغانستان و پذیرش نمایندههای امارت اسلامی از سوی برخی از کشورها را، نمونههایی از تعامل رسمی با کشورها بیان میکند.
او میگوید: «این واقعیت است که تا کنون هیچ کشوری اعلام نکرده که حکومت جدید افغانستان را به رسمیت شناختیم و اما این هم یک واقعیت است که تعامل و رفتاری که با کشورهای دیگر در یک سال گذشته داشتیم، کامل رسمی بود.»
رعایت حقوق بشر، فراگیری حکومت و مبارزه با تروریزم، از پیششرطهای برجستهی جامعهی جهانی است که برای بهرسمیتشناختن حکومت امارت اسلامی، ارائه کرده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
امیرخان متقی اما این پیششرطها را برای بهرسمیتشناختهنشدن حکومت فعلی افغانستان قناعتبخش نمیداند. او میگوید که حکومت سرپرست امارت اسلامی به تمامی این موارد پابند است.
سرپرست وزارت خارجه، از این میان استدلال جامعهی جهانی مبنی بر همهشمولنبودن حکومت امارت اسلامی را تعجبآور میخواند و تأکید میکند که این، معیار بهرسمیتشناسی هیچ کشوری در جهان نبوده است.
این در حالیست که پیش از این، برخی از سازمانها و کشورها منظور از تعامل با حکومت سرپرست امارت اسلامی را، رسیدگی به اوضاع افغانستان اعلام کرده اند.