یک سال و چند روز از روی‌کارآمدن دوبارۀ حکومت سرپرست امارت اسلامی در افغانستان می‌گذرد؛ حکومتی که هنوز هیچ کشوری حاضر نشده‌ است آن را به‌ رسمیت بشناسد. هرچند حکومت سرپرست امارت اسلامی تاکنون بدون رسمیت جهانی کارش را به ‌پیش می‌برد؛ اما با آن‌هم شماری از کشورها به‌ نحوی با این حکومت در تعامل بوده‌اند.

شماری از آگاهان مسائل سیاسی می‌گویند که مجبوریت‌هایی در افغانستان کشورهای جهان را وادار کرده است تا با حکومت امارت اسلامی به‌ نحوی در تعامل باشند.

ویس ناصری، آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «در یک سال هیچ کشوری حاضر به به‌رسمیت‌شناختن حکومت امارت اسلامی نشد. این در تاریخ سازمان ملل متحد وجود نداشت، این بی‌سابقه است. مجبوریت‌های اقتصادی، امنیتی، سیاسی و اجتماعی سبب شده است که شماری از کشورها با حکومت فعلی افغانستان در تعامل باشند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، طارق فرهادی، دیگر آگاه مسائل سیاسی، تأکید می‌کند که حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، از موضوع‌های مهمی‌اند که جهان خواهان در نظر گرفته‌شدن آن از سوی حکومت سرپرست امارت اسلامی‌ست. به گفتۀ او، در این راستا حکومت کنونی افغانستان خلاف خواست جهان عمل کرده ‌است.

در کنار این، عمل‌کردهای حکومت سرپرست امارت اسلامی به‌ویژه در بخش حقوق بشر و حقوق زنان در یک سال گذشته سبب شده‌ است که جهان از حکومت کنونی افغانستان ناامید شود و این چالش جدی در برابر تعامل امارت اسلامی با جهان است.

همایون خیری، از دیگر آگاهان مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «قطر و کشورهای دیگر امیدوار بودند که با روی‌کارآمدن حکومت فعلی ثبات در افغانستان تحکیم شود، با تأسف که تعهدات از سوی این حکومت در نظر گرفته نشد و جهان را ناامید و خسته کرده است.»

قطر از جمله کشورهایی‌ست که روابط بهتر از دیرزمانی با حکومت سرپرست امارت اسلامی دارد و از چند سال پسین تاکنون، این کشور میزبان دفتر سیاسی امارت اسلامی‌ست.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

با این حال، به تازه‌گی برخی رسانه‌ها با استناد از گزارش روزنامۀ آمریکایی وال‌استریت ژورنال گزارش داده که مقام‌های قطری گفته‌اند تعامل این کشور با حکومت کنونی افغانستان به هدف بهبود زنده‌گی مردم افغانستان است.

مقام‌های قطری تأکید کرده‌اند این کشور در صورتی که حس کند تعاملش با حکومت امارت اسلامی به سود مردم نیست، از نقش میانجی‌گری خود دست خواهد کشید. مقام‌های حکومت سرپرست امارت اسلامی اما می‌گویند که این سیاست کشور قطر را تاکنون پی‌گیری نکرده‌اند.

بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که آنان در حال بررسی اظهارات پخش‌شده از مقام‌های قطری‌اند. این در حالی‌ست که دو روز پیش هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی، در نشست کندهار تأکید کرد که تعامل آنان با جهان براساس شریعت خواهد بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: