با پایان دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور این کشور، به بار دوم برای یک دورۀ پنج‌ساله وارد کاخ الیزه شد. مکرون در این انتخابات در رقابت تنگاتنگ با مارین لوپن، نامزد حزب راست‌گرای افراطی قرار داشت. او نسبت به رقیب انتخاباتی‌اش، در برابر مهاجران منعطف است؛ به‌ویژه مهاجرانی با گرایش‌های دینی_اسلامی.

با توجه به تحولات سیاسی و اقتصادی‌ که در یک دهۀ گذشته در خاور میانه و کشورهای آفریقایی شکل گرفته، روند مهاجرت به اروپا نیز همه‌ساله در حال افزایش است. این روند، سبب شده است که سیاست احزاب در برابر مهاجران، یکی از معیارهای تعیین‌کننده در کسب آرا و پیروزی تیم انتخاباتی در کشورهای اروپایی باشد. از این‌رو، در آخرین مناظرۀ تلویزیونی مکرون و لوپن، یکی از محورهای اصلی بحث، سیاست این دو در برابر مهاجران در فرانسه بود.

مارین لوپن، حریف مکرون در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، از آدرس جریان سیاسی ملی‌گراتر، دیموکرات‌تر و باورمند به روی‌کرد «اسلام‌زدایی و مهاجرزدایی» از جامعۀ فرانسه که سال‌ها پیش از سوی پدرش، ژان مارین لوپن اساس‌گذاری شده است، وارد رقابت بر سر کرسی ریاست‌جمهوری فرانسه شد.

جریان سیاسی‌ که مارین لوپن از آدرس آن وارد کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه شد، مخالف کثرت فرهنگی در جامعۀ فرانسه و باورمند به اسلام‌زدایی است. این جریان در فرانسه، خواستار روی‌دست‌گیری اقدامات سخت‌گیرانه‌تر بر مهاجران به‌ویژه مهاجران مسلمان است.

ممنوع‌شدن حجاب زنان مسلمان در مکان‌های عمومی فرانسه و توقف قانون صدور اقامت قانونی به مهاجران یا تابعیت این کشور و کاهش مزایای اجتماعی و اقتصادی برای مهاجران، از مواردی‌ست که جریان سیاسی خانم لوپن خواستار اعمال آن در فرانسه است. در مقابل، امانوئل مکرون در قبال مهاجران، باورمند به سیاست درهای باز و معتقد است که به آزادی‌های دینی و مذهبی و فکری در فرانسه بیش‌تر احترام گذاشته شود.

پیروزی امانوئل مکرون در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، امیدواری‌هایی را برای مهاجران به‌ویژه مهاجران مسلمان که شهروندان افغانستان نیز شامل آن‌اند، خلق کرده است؛ چیزی که می‌تواند تضمینی باشد برای تأمین حقوق نسبی مهاجران مسلمان در فرانسه

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: