قرار است وزارت تحصیلات عالی به هم‌کاری اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، یک نشست بین‌المللی را زیر نام «تغییر اقلیم» در جریان هفته‌ی روان در دانش‌گاه ننگرهار برگزار کند.

مسئولان در وزارت تحصیلات عالی، هدف از برگزاری این نشست را ارائه‌ی نتایج علمی_تحقیقی استادان دانش‌گاه‌های داخلی و خارجی و بحث و گفت‌گو در باره‌ی تأثیرات همه‌جانبه‌ی تغییرهای اقلیمی روی افغانستان، عنوان می‌کنند.

لطف‌الله خیرخواه، معین علمی وزارت تحصیلات عالی، امروز در یک نشست خبری در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت، می‌گوید که در این نشست نزدیک به ۱۴۰ مقاله‌ی علمی_تحقیقی استادان دانش‌گاه‌های داخلی و خارجی در باره‌ی تأثیرات تغییرهای اقلیمی در افغانستان، ارائه می‌شود.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید: «این نشست به خاطر یک موضوع بسیار حیاتی برگزار می‌شود. ما با یک تغییر اقلیمی خطرناک در کشور مان روبه‌رویم؛ موضوعی که بنیاد زندگی را تغییر می‌دهد؛ زراعت را تغییر داده؛ مکان‌های سکونت و زراعت را تغییر داده؛ مهاجرت‌های داخلی را سبب شده؛ بدبختانه این موضوع هم در افغانستان و هم در جهان به عنوان یک موضوع تشریفاتی باقی مانده؛ کار عملی برای حل آن نشده است.»

معین علمی وزارت تحصیلات عالی، تأکید می‌کند که یکی از اهداف این نشست، خواست افغانستان از جهان برای جبران زیان‌های ناشی از تغییرهای اقلیمی است.

با این حال، کفایت‌الله کاکر، معاون مجله‌ی علمی_تحقیقی دانش‌گاه ننگرهار، می‌گوید که پس از این نشست، قرار است نتایج تحقیق‌های یک‌ساله‌ی استادان دانش‌گاه‌های داخلی و هشت کشور جهان، راه‌کارهایی را برای مبارزه با تأثیرات تغییرهای اقلیمی به اداره‌های پالیسی‌ساز ارائه کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌افزاید: «این کنفرانس سه‌روزه‌ در ننگرهار برگزار می‌شود. هیئت علمی از کشورهای چین، بریتانیا، پاکستان، هند، نیجریه، ترکیه، مالیزیا و تایلند نیز در این نشست حضور خواهند یافت. در پایان این نشست نظریاتی که ارائه می‌شود، جمع‌آوری و نتایح علمی با اداره‌های پالیسی‌ساز شریک می‌شود.»

از سویی هم، عبدالسلام حقانی، معاون اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گوید که تغییرهای اقلیمی، تأثیرات مخربی را بر همه بخش‌های زندگی بشری در افغانستان گذاشته است.

مسئولان در اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گویند که بر بنیاد سروی‌های انجام‌شده از سوی حکومت پشین در سال ۲۰۲۰، افغانستان برای پاسخ‌گویی کامل بر تأثیرات تغییرهای اقلیمی، به ۲۰ میلیارد دالر نیاز دارد.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: