کابل ناوقت روز گذشته مهم‌ترین نشست منطقه‌ای را میزبانی کرد که در بیش‌تر از دو سال گذشته پیشینه نداشته ‌است. این نشست که زیر نام «ابتکار هم‌کاری منطقه‌ای افغانستان» در وزارت امور خارجه برگزار شده بود، با سخن‌رانی امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی آغاز شد و ادامه‌ی سخن‌رانی‌های آن بدون حضور رسانه‌ها برگزار شد.

امیرخان متقی در پایان این نشست در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت در این نشست که در آن نمایندگان یازده کشور از منطقه اشتراک کرده بودند، روی هم‌کاری‌های منطقه‌ای به ویژه در بخش‌های اقتصادی، مبارزه‌ی مشترک با تهدیدهای بالقوه و درنظرگرفته‌شدن خواست‌های افغانستان در نشست آینده‌ی دوحه، تأکید شده‌ است.

متقی، در این باره بیش‌تر گفت: «تمام اشتراک‌کنندگان نشست، ثبات، امنیت و ترقی افغانستان را به نفع منطقه خواندند. در این نشست، بر عدم هم‌کاری با هیچ نوع موارد ناامنی در منطقه، هم‌کاری کشورها با یک‌دیگر در بخش آغاز پروژه‌های اقتصادی مثل تاپی، تاپ و کاسا یک‌هزار و هم‌چنان درنظر‌گرفته‌شدن خواست افغانستان در نشست دوحه تأکید شد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

این نشست در حالی برگزار می‌شود که کشورهای جهان به ویژه‌ منطقه و اشتراک‌کنندگان در این نشست، سلسه نگرانی‌هایی نیز از امارت اسلامی دارند. در کنار این، تشکیل حکومت فراگیر و درنظر‌گرفته‌شدن حقوق زنان به ویژه حق آموزش دختران، از بحث‌هایی است که رعایت آن از سوی کشورها بارها تأکید شده ‌است.

متقی، می‌گوید که در این نشست بحثی روی شرط‌های جهان مبنی بر تشکیل حکومت فراگیر و آموزش دختران از سوی اشتراک‌کنندگان مطرح نشده ‌است.

با این همه، امیرخان متقی، می‌گوید که در این نشست بحثی روی شرط‌های جهان مبنی بر تشکیل حکومت فراگیر و آموزش دختران از سوی اشتراک‌کنندگان مطرح نشده ‌است. «در این نشست، اشتراک‌کنندگان نه در مورد حکومت همه‌شمول و نه هم در مورد تعلیم بحث کردند؛ بل در مواردی مثل اتصال منطقه‌ای، هم‌کاری‌های اقتصادی و ثبات امنیتی بحث کردند.»

گفتنی است که این نشست با خوش‌بینی‌ها و شک‌وتردیدها نسبت به برآیند و نتیجه‌ی عملی آن برای افغانستان برگزار شد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، محمود اضطرابی، آگاه مسائل سیاسی، در باره‌ی این نشست و بحث‌های صورت‌گرفته در آن، به سلام‌وطندار می‌گوید: «نکته‌ی اساسی این است که برگزاری چنین نشست‌ها چه نتایجی می‌تواند داشته باشد؟ تا زمانی که دروازه‌ی چنین نشست‌ها و مذاکره‌ها باز باشد، امیدواری‌ها برای حل مسائل و بن‌بست‌ها وجود دارد؛ ولی زمانی که دروازه‌ی مذاکره و مفاهمه بسته شد، آن زمان جای نگرانی و پریشانی است.»

سرپرست وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی یک بار دیگر در این نشست بر تعیین‌نشدن نماینده برای حل مسئله‌ی افغانستان از سوی سازمان ملل متحد تأکید کرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: