شماری از دانشآموزان دختر در ولایتهای گرمسیر از جمله نیمروز، فراه و کندهار با نگرانی از بستهماندن مکتبهای دخترانه، میگویند که نزدیک به یکونیم سال میشود برای بازگشایی مکتبها و ازسرگیری روند آموزش لحظهشماری میکنند. آنان میافزایند که ادامهی بستهماندن مکتبها، روی روحیهی آنان تأثیر منفی گذاشته و آنان را با مشکلات روانی روبهرو کرده است.
الهام، دانشآموز صنف دهم در نیمروز، میگوید از این که نمیتواند مانند برادرانش به مکتب برود، نگران است. او میافزاید: «واقعاً به من بسیار سخت است، اگر ما را به مکتب اجازه میدادند، حالا من صنف دوازده میبودم و آمادگی کانکور میگرفتم. دو سال از درس ماندم و بعد مشکلات روانی به هر دختری که پرسان کنی، پیدا شده است.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
بنفشه که دانشآموز صنف یازدهم در کندهار است، میگوید که بستهماندن مکتبها سبب شده است دختران امید شان را نسبت به آینده از دست بدهند. او میافزاید: «از صنف ششم شروع تا صنف دوازدهم همگی در خانه است، امیدهای شان را از دست داده و به مشکلات روانی مبتلا شده اند. ما میخواهیم درس بخوانیم، هرچه زودتر دروازههای مکتبها باز شود.»
فاطمه که دانشآموز یکی از مکتبهای فراه است، نیز میگوید که آرزو داشت در آینده پزشک شود و به مردمش خدمت کند؛ اما حالا این آرزویش را دستنیافتنی میبیند. او از امارت اسلامی میخواهد که مکتبهای دخترانهی بالاتر از صنف ششم را باز کند.
فاطمه میافزاید: «خواست ما این است که اجازه بدهند دختران دوشادوش مردان درس بخوانند، آنها هم بتوانند به خواستههای شان برسند و بتوانند به جامعهی شان افتخار باشند. تنها نمیشود مردان به جایی برسند، زنها هم میتوانند برسند. حالا اگر همین زنان و دختران درس نخوانند، یک زن را که زایمان میدهد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در تازهترین اظهاراتش گفته که تصمیم بازگشایی مکتبهای دخترانه، وابسته به رهبری امارت اسلامی است. او افزوده است: «ملاحظات شرعی وجود دارد که حل آن به رهبری ما بستگی دارد، کمیتهای از علما روی آن کار میکند.»
گفتنی است که سال آموزشی در ولایتهای سردسیر در حمل آغاز میشود؛ اما سال آموزشی در ولایتهای گرمسیر مانند هلمند، فراه، نیمروز، کندهار، ننگرهار، خوست، پکتیا، پکتیکا و لغمان، در ۱۵ سنبله آغاز میشود.